H Ειρήνη ζει στην Κρήτη και μέσα από το Paxxi επιδιώκει να προβάλλει τη μαγειρική παρουσιάζοντας βίντεο που συνδυάζουν παραδοσιακές και νέες συνταγές. “Η δημιουργική κουζίνα του Paxxi χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά προϊόντα της κρητικής διατροφής και πιστεύει σε μια σπιτική κουζίνα εύκολη, ευχάριστη αλλά και υγιεινή” περιγράφει η Ειρήνη που δύο χρόνια πριν βραβεύτηκε με το «Best Family Cooking» από τα ΒΗΜΑ – FOOD BLOG AWARDS.

Το Paxxi είναι το πρώτο συνθετικό από το Κρητικό αγαπημένο μας πάξι-μάδι και καθώς Pax στα λατινικά σημαίνει Ειρήνη, θεωρήσαμε ότι «έδεσε» και το υιοθετήσαμε.

Η ιδέα του blog γεννήθηκε από την ανάγκη μου σε μια δύσκολη προσωπική περίοδο. Μέσα στη βαθιά ύφεση που περνούσε η χώρα μας, να κάνω κάτι διαφορετικό από ότι είχα ασχοληθεί μέχρι τότε και τις σπουδές μου. Το φαγητό ήταν πάντα κυρίαρχο στη ζωή μου, με πολλούς τρόπους, έβγαζε δημιουργικότητα που μου άρεσε και έτσι οδηγήθηκα σε αυτό. Το Paxxi ήταν από τα πρώτα μαγειρικά Ελληνικά κανάλια στο ίντερνετ,  που παρουσίασαν μια σύγχρονη εκδοχή στα παραδοσιακά και όχι μόνο πιάτα φέρνοντας τα κοντά στο κοινό.

Είσαι μια αυτοδίδακτη μαγείρισσα που όμως «διδάσκει» τη μαγειρική. Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις και σε αγκάλιασε τόσο θερμά το κοινό;

Το ότι προσεγγίζω το φαγητό με απλότητα και ειλικρίνεια. Μαγειρεύω σε οικιακή κουζίνα με εργαλεία και υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας. Ο τρόπος είναι απλός χωρίς πολλές τεχνικές. Δεν απευθύνομαι σε επαγγελματίες αλλά σε απλό κόσμο που θέλει να δημιουργήσει και να απολαύσει ένα φαγητό ή γλυκό.

Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε εκπομπές μαγειρικής όπου συμμετέχουν μικρά παιδάκια. Η μαγειρική είναι κάτι που μπήκε στη ζωή σου από τόσο μικρή ηλικία; Περιέγραψε μας την πρώτη σου επαφή.

Ναι, οι μνήμες που δημιουργεί μια γεύση στο μυαλό είναι ανεξίτηλες! Το φαγητό δεν είναι μόνο απόλαυση είναι οι αναμνήσεις, είναι η ίδια η ζωή. Το οικογενειακό τραπέζι, οι γιορτές και οι λύπες όλα γίνονται πάνω από ένα τραπέζι. Στο σπίτι μου η κουζίνα ήταν ο χώρος που ήμασταν σαν παιδιά τις περισσότερες ώρες. Τα αρώματα και οι γεύσεις των πρώτων μας χρόνων τις κουβαλάμε μέσα μας όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Στα βίντεο σου, στις συνεντεύξεις σου, ακόμη και στα φαγητά σου βλέπουμε την αγάπη σου για την γενέτειρα σου, την Κρήτη. Τι είναι αυτό/α που σου έμαθε το νησί σου και κρατάς μέχρι και σήμερα στη ζωή σου αλλά και στη δουλεία σου;

Νομίζω η ντομπροσύνη και η αλήθεια που μας κατέχει εμάς τους νησιώτες. Οι ρίζες και η παράδοση είναι παιδεία που μπορεί να μας διδάξει και να μας οδηγήσει ένα βήμα πιο πέρα, προς το μέλλον.

«Αφού μπορώ εγώ, μπορούν όλοι, αρκεί να υπάρχει η διάθεση».«Τα υλικά, τις δοσολογίες αλατιού και ζάχαρης μπορείς να τις προσαρμόσεις με λίγη φαντασία» αναφέρεις σε δηλώσεις σου. Τελικά η μαγειρική είναι θέληση και φαντασία;

Ακριβώς! Είναι δημιουργικότητα την όποια όλοι οι άνθρωποι έχουμε έμφυτη μέσα μας, απλά ο κάθε ένας την εκφράζει με διαφορετικό τρόπο.

Δώσε μας τρία τιπς που ακολουθείς πιστά στο blog σου και που θα συμβούλευες έναν νέο blogger να τα ακολουθήσει κι αυτός.

Το πρώτο και πιο βασικό είναι το ποιοτικό – ουσιαστικό περιεχόμενο, το οποίο θα ενδιαφέρει το κοινό να διαβάζει ή να δει. Το δεύτερο η τακτικότητα, να βγαίνει περιεχόμενο σε συγκεκριμένα διαστήματα ώστε να ξέρει το κοινό πότε να τα περιμένει και να τα αναζητήσει. Το τρίτο η διαδραστικότητα μέσω των social media, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν το κοινό να μάθει το blog.

Το 2015 κατέκτησες το βραβείο «Best Family Cooking» στα βραβεία ΒΗΜΑ – FOOD BLOG AWARDS. Ποια ήταν τα συναισθήματα σου όταν πήρες αυτό το βραβείο, λαμβάνοντας υπόψη σου ότι ήταν ένα βραβείο κοινού;

Χάρηκα πάρα πολύ, ήταν κάτι ανέλπιστο που δεν το περίμενα! Το βραβείο κοινού είναι ότι καλύτερο. Φανερώνει ότι το Paxxi έχει οπαδούς τον κόσμο, την πιο ισχυρή δύναμη που μας οδηγεί και διαμορφώνει το blog με το πέρασμα του χρόνου.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Καλή δροσερή εβδομάδα σε όλους! Σήμερα φτιάξε ΚΡΕΠΕΣ με λαχανικά, κοτόπουλο, λουκάνικο και λιωμένο γλυκό τυρί από πάνω, τι λες; Πλούσιο γεύμα που ικανοποιεί τόσο αυτούς που αγαπάνε τα λαχανικά όσο κι εκείνους που ζητάνε το κρέας στο φαγητό τους., για να είναι όλοι ευχαριστημένοι 😉. Δες τη συνταγη πατώντας το λινκ στο προφιλ ➡ @paxxigr ή στο στορις 👆 #paxxigr #paxxi_recipe #paxxi_video

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paxxi (@paxxigr) στις

Ποια είναι τα όνειρα σου και τα σχέδια σου σε σχέση με το blog σου;

Το Paxxi που γεννήθηκε μικρούλι κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες. Έχει μεγαλώσει με την στήριξη και την αγάπη του κοινού του και θα ήθελα να το δω να ενηλικιώνεται και να ανοίγει τα φτερά του. Να γίνει μια ομάδα που θα το βοηθήσει να έρθει πιο κοντά στον κόσμο του και θα στηρίζει τα βήματα του.

Ανακάλυψε εδώ τις φανταστικές συνταγές της Paxxi