Οι ώρες που περνάμε με τα παιδιά μας είναι το μόνο που έχει σημασία και αυτό το συνειδητοποιείς στο δεύτερο παιδί. Όταν δεν έχεις καλά καλά πιστέψει πότε μεγάλωσε το πρώτο!

Αν και εσύ, ως νέα μαμά, έχεις πελαγώσει και προσπαθείς να τα προλάβεις όλα, ήρθε η ώρα να βάλεις προτεραιότητα στα σημαντικά.

1. Τακτοποιημένα δωμάτια

Μην ανησυχείς ούτε λεπτό για τα άστρωτα κρεβάτια και τα παιχνίδια που είναι σκορπισμένα από προχθές στο πάτωμα. Θα έρθουν μέρες που το σπίτι θα είναι μόνιμα τακτοποιημένο, ήσυχο και τα παιχνίδια θα είναι στο πατάρι.

2. Άπλυτα πιάτα

Εάν μείνουν ακόμα μια ώρα στο νεροχύτη δεν έγινε και τίποτα. Αφιέρωσε λίγο χρόνο ακόμα στα μικρά σου και δεν θα το μετανιώσεις.

3. Τι κάνουν τα παιδιά των άλλων

Εάν το κοριτσάκι που συναντήσατε στην παιδική χαρά είναι συνομήλικο με τον γιο σου και μιλάει καθαρά, ενώ ο δικός σου όχι, μην αγχωθείς. Τα περιβόητα “άλματα ανάπτυξης” δεν συμβαίνουν σε όλα τα παιδιά στο ίδιο ηλικιακό σημείο. Οπότε χαλάρωσε και συμπεριφέρσου στο παιδί όπως πρέπει. Σαν να είναι το τελειότερο παιδί του κόσμου, που φυσικά και είναι.

4. Το άγχος της ηλεκτρικής σκούπας

Ναι, πρέπει να βάλεις ηλεκτρική σκούπα. Πριν το κάνεις όμως, μήπως πρέπει πρώτα να διαβάσεις αυτή την ιστορία που σου ζητά από χθες; Κάποια πράγματα παίρνουν αναβολή, κάποια αλλά όχι.

5. Πόση ώρα κάθεται μπροστά στο tablet

Όλοι έχουμε δώσει το tablet στο μικρό μας ώστε να κερδίσουμε 10 λεπτά ηρεμίας για να κάνουμε ένα ντους. Μην έχεις τύψεις.

6. Βρώμικα ρούχα

Μην ανησυχείς για το εάν θα βγουν οι λεκέδες από το ακριβό παντελονάκι που του έφερε η νονά του. Πολύ πιθανό να μη βγουν, αλλά σίγουρα δεν θα θυμούνται τι φοράγανε μικρά. Σίγουρα όμως, θα θυμούνται το ατελείωτο παιχνίδι με τις δαχτυλομπογιές στο πάρτι του φίλου τους.

7. Τι τρώνε

Εάν αφιέρωσες μια μέρα σ’ αυτό που ήθελαν να κάνουν τα παιδιά σου και βρέθηκες να τρως πίτσα και να πίνεις αναψυκτικό γελώντας δυνατά, τότε μόλις δημιούργησες μια όμορφη ανάμνηση. Τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία.

8. Πρόγραμμα

Ναι, η ρουτίνα και η οργάνωση βοηθάνε τα μωρά και τα παιδιά να νιώθουν ασφάλεια. Αλλά εάν δεν μπορείς να ακολουθήσεις πιστά κάποιο πρόγραμμα, μην απογοητεύεσαι. Μόνο που βάζεις τα δυνατά σου καθημερινά για να τα βλέπεις ευτυχισμένα, σημαίνει ότι είσαι καλή μαμά!

9. Τι πιστεύουν οι άλλοι

Γυναίκα, εργαζόμενη ή όχι , μητέρα. Προσπαθείς να τα κρατάς όλα αυτά σε ισορροπία και τα καταφέρνεις. Αυτό είναι κάτι σαν υπερδύναμη! Μην δίνεις σημασία στο τι πιστεύουν οι άλλοι.Δεν θα τα κατάφερναν καλύτερα στη θέση σου.

10. Σκέφτεσαι πως ό,τι κάνεις δεν είναι αρκετό

Ε, ναι λοιπόν, είναι. Ενδιαφέρεσαι, προσπαθείς, βάζεις τα παιδιά σου πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. Αν αποτύχεις σε κάτι προσπαθείς ξανά και ξανά. Κι αν δεν στο χει πει κανείς τελευταία: Είσαι σπουδαία μαμά και μην το βάζεις κάτω!

Δες ακόμα: Είναι οι Alloparents το μυστικό για να αγαπήσεις τον ρόλο της κάθε μαμά;


featured image: MyDomaine