Τον πρώτο καιρό μετά από έναν χωρισμό τα πράγματα είναι δύσκολα. Μπορεί να νιώθεις πως έχεις μείνει κενή και πως έχεις αδειάσει.

Είχες δώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου σε έναν άνθρωπο που ίσως τελικά να μην το άξιζε. Ακόμα και αν βαθιά μέσα σου ξέρεις πως η απόφαση του να χωρίσεις ήταν σωστή, ίσως όταν μπαίνουν τα συναισθήματα στη μέση να μπερδεύεσαι.

Αλλά μην μπεις στη διαδικασία να αναρωτηθείς αν έκανες καλά. Διάβασε παρακάτω για να επιβεβαιωθείς πως πήρες τη σωστή απόφασή σου ήταν σωστή και πως ο χωρισμός ήταν αναγκαίος.

Λεκτική κακοποίηση

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον συγκεκριμένο λόγο. Ένα ‘μπράβο’ μόνο που έφυγες. Προφανώς για τη σωματική κακοποίηση δεν αρκεί μόνο να χωρίσεις αλλά και να καταγγείλεις τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Οι άνθρωποι που σε αγαπούν ανακουφίστηκαν που χώρισες

Πολλές φορές όταν είμαστε μέσα σε μία κατάσταση δεν βλέπουμε πολύ καθαρά πως έχουν τα πράγματα. Αλλά οι φίλοι μας και οι άνθρωποι που μας αγαπούν τα βλέπουν πιο αντικειμενικά. Αν όλοι ανακουφίστηκαν που χώρισες, τότε και άργησες μη σου πω.

Οι φίλοι του είναι με το μέρος σου

Αν είχες φιλικές σχέσεις με τους φίλους του και εκείνοι σε υποστήριξαν στο χωρισμό τότε είναι προφανές πως είχε κάνει πολλά λάθη.

Τα πας καλύτερα στη ζωή σου τώρα που είσαι μόνη

Σκέψου τα πράγματα που είναι σημαντικά για εσένα. Τώρα που χώρισες τα παίρνεις πιο σοβαρά; Θα τα θυσίαζες ξανά;

Όταν σκέφτεσαι τον χρόνο που έχασες θυμώνεις με τον εαυτό σου

Λογικό από τη μία, αλλά από την άλλη το σημαντικό είναι να πάρεις το μάθημά σου και να μην ξανά κάνεις τα ίδια λάθη στο μέλλον. Μην τα βάζεις με τον εαυτό σου γιατί σίγουρα έκανες το καλύτερο που μπορούσες.

Τώρα που έχεις πάρει μία απόσταση, μέχρι και εσύ απορείς με τον εαυτό σου

Έχεις βρει ξανά τα πατήματά σου και πλέον είσαι σίγουρη πως δεν θα έμπλεκες ξανά με έναν τέτοιο άνθρωπο.

featured photo: Unsplash / Cyrus Crossan