Η Katy Perry (Katheryn Elizabeth Hudson) είναι Αμερικανίδα στιχουργός και τραγουδίστρια. Απο το 2016 είναι ζευγάρι με τον ηθοποιό Orlando Bloom και πολύ πρόσφατα απέκτησαν το πρώτο τους παιδί., ένα κοριτσάκι Για να δούμε όμως τις παρακάτω πληροφορίες που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.

1. Έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον David και μία μεγαλύτερη αδερφή, την Angela.

2. Προέρχεται από όχι και τόσο οικονομικά ευκατάστατη οικογένεια και για κάποιο διάστημα χρειάστηκε να τους βοηθήσει η τοπική κοινωνία.

3. Η οικογένεια της είχε πολύ στενές σχέσεις με τη θρησκεία κάτι που επηρέαζε και την ανατροφή των παιδιών. Υπήρχαν συγκεκριμένες τροφές που αυτή και τα αδέρφια της δεν επιτρεπόταν να φάνε, όπως τα γνωστά  δημητριακά lucky charms καθώς πίστευαν ότι η λέξη ”luck” είναι συνυφασμένη με τη λέξη ”Lucifer”.

4. Δανειζόταν από τις φίλες της cd που περιείχαν pop μουσική, τα έκρυβε και τα άκουγε κρυφά γιατί δεν ήθελε να το καταλάβουν οι γονείς της.

5. Σπούδασε όπερα.

Photo: Kate Hollowell

6. Ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα τραγουδώντας σε εκκλησιαστική χορωδία. Μάλιστα το 2001 είχε κυκλοφορήσει και το ανάλογου ύφους τραγούδι, ‘’Trust in me’’.

7. Το 2010 το videoclip της ”Hot and Cold” είχε απαγορευτεί  από την εκπαιδευτική εκπομπή Sesame Street, ύστερα από παράπονα που έκαναν γονείς.

8. Βγήκε πρώτη στην ετήσια λίστα ”Hot 100” του περιοδικού Maxim το 2010.

9. Άλλο ένα βραβείο για τη Katy Perry ήρθε το 2013 όταν την ανακήρυξε το περιοδικό Men’s Health ως την πιο sexy γυναίκα της χρονιάς.

10. Ακόμα και η γάτα της είναι διάσημη. Η Ms. Kitty Perry προτάθηκε το 2009 από τα Teen Choice Awards για το βραβείο του Best Celebrity Pet. Δυστυχώς, έχασε την πρώτη θέση από τον σκύλο του Barack Obama, Bo.

11. Παρόλο που αυτοαποκαλείται φεμινίστρια, έχει δείξει μεγάλη υποστήριξη στον αγώνα της Hillary Clinton.

12. Είναι κολλητή με τη Rihanna.

featured photo: Jay L. Clendenin/Los Angeles Times