Η ανακαίνιση μιας 90s κουζίνας που θα σε συναρπάσει

Η ανακαίνιση μιας 90’s κουζίνας που θα σε συναρπάσει

Υπάρχει ένας κοινός στόχος στις περισσότερες ανακαίνισες. Να μετατραπεί ένα όχι-ακριβώς-τέλειο σπίτι σε ένα χώρο που πραγματικά θέλεις να περάσεις το χρόνο σου. Αυτή ήταν η κατάσταση που αντιμετώπισαν ο Brett και η Kara Phillips από το High Street Homes του Τέξας σε ένα πρόσφατο έργο τους. Σε αυτό το Project η κουζίνα δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα ονόμαζες ''σύγχρονη ζωή'' και ταυτόχρονα δεν είχε σχέση με το υπόλοιπο περιβάλλον του σπιτιού.

''Σκεφτήκαμε, πώς θα κάνουμε αυτήν την κουζίνα άξια του σπιτιού; Το σπίτι είναι όμορφο, στέκεται σε ένα λόφο και βλέπει σε αυτό το τοπίο, αλλά η κουζίνα φαινόταν κάπως λυπημένη. "θυμάται ο Brett. "Ήταν μια κουζίνα της δεκαετίας του '90," λέει ο Brett. "Και φώναζε ολόκληρη ''Τέξας''. Οι ιδιοκτήτες δεν ήταν πραγματικά ευχαριστημένοι με αυτό το πολύ εξοχικό στιλ." Ένας στρογγυλεμένος πάγκος, ξύλινη επένδυση και περίτεχνες διακοσμητικές λεπτομέρειες έκαναν τον χώρο να φαίνεται υπερβολικά παλιός - παρά τα καλά του στοιχεία.

Η λύση? Να επαναπροσδιοριστεί εντελώς η εμφάνιση και η λειτουργία της κουζίνας ώστε να ταιριάζει καλύτερα στη νέα οικογένεια που στεγάστηκε. Όλα αυτά χωρίς να παραλειφθούν οι λεπτομέρειες υψηλής σχεδίασης.

Δες πώς το κατάφεραν αυτό οι Phillips

Ο μετασχηματισμός του δωματίου απαιτούσε κάποια σκέψη out of the box - κυριολεκτικά. "Από νωρίς αποφασίσαμε να ξανασκεφτούμε τη χρήση της επίσημης τραπεζαρίας και να την μετατρέψουμε σε ένα lounge", λέει η Kara. "Αυτή η απόφαση ήταν ο καταλύτης για να σκεφτούμε διαφορετικά για το πώς βιώσαμε το σπίτι, τις οπτικές γωνίες, και μας έδωσε την ευκαιρία να είμαστε δημιουργικοί με τον χώρο που είχε ήδη διαμορφωθεί μπροστά μας"

Με το άνοιγμα της κουζίνας στο πλούσιο χρωματισμένο χώρο του μπαρ, το ζευγάρι μπόρεσε να ενσωματώσει ένα ορισμένο επίπεδο κομψότητας. Το πιο σημαντικό κομμάτι αυτού; Μια κατασκευή ραφιών ορείχαλκου, ύψους μέχρι την οροφή από την εταιρεία Amuneal, η οποία συνδέει την κουζίνα με το μπαρ με τρόπο που τους κρατά οπτικά ενωμένους, αλλά λειτουργικά διαχωρισμένους. "Θέλαμε να παίξουμε με τον χώρο και να δημιουργήσουμε ένα εμπόδιο χωρίς να έχουμε ένα εμπόδιο", εξηγεί ο Brett.

Αυτή η προσέγγιση μεταφέρθηκε και στην κουζίνα: «Ο στόχος ήταν να αναβαθμίσουμε την κλασική εικόνα», λέει η Kara. "Όταν εργάζεσαι με μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων, υπάρχουν ατελείωτες επιλογές για εφαρμογή, οπότε αφιερώθηκε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να προσδιορίσουμε το ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε αντίθεση στην κουζίνα και να αναμίξουμε τα μέταλλα. Τελικά, ερωτευτήκαμε τα διαχρονικά ντουλάπια καθώς και την αξεπέραστη ηλεκτρική κουζίνα. "

Αυτήν την ισορροπία κλασικού και σύγχρονου θα την δεις σε ολόκληρη την κουζίνα. Από τον παραδοσιακό φούρνο La Cornue μέχρι το εντυπωσιακό backsplash Calacatta Borghini.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει έλλειψη χώρου αποθήκευσης. ''Με την επιμήκυνση του χώρου, καταφέραμε να αλλάξουμε εκ νέου το χώρο αποθήκευσης και τη διάταξη, καθώς επίσης, απομακρύναμε τις μικρές συσκευές και τα καθημερινά αντικείμενα", αποκαλύπτει η Kara. Το ζευγάρι βασίστηκε επίσης σε μερικές έξυπνες λύσεις, όπως ράφια που είναι ενσωματωμένα κάτω από τον φούρνο και συρτάρια που κρατούν γλυκά και snacks μακριά από τα χέρια των παιδιών.

Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος που βρίσκει μια τέλεια ισορροπία. Mεταξύ σκότους και φωτός, μοντέρνου και κλασικού και - το πιο σημαντικό - ομορφιάς και λειτουργικότητας.

featured photo: housebeautiful.com/JEN MORLEY BURNER
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.