Ο Αιγόκερως, μαζί με τον Ταύρο και τον Παρθένο, είναι ένα ζώδιο της γης. Προσεγγίζει τη ζωή με πιο πρακτικό τρόπο, γνωρίζοντας καλά πως χρειάζεται σκληρή δουλειά και υπομονή για την επίτευξη των στόχων του. Έχει έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο που θέλει να γίνονται τα πράγματα και δεν του αρέσει να αποκλίνει από αυτόν. Ένας Αιγόκερως ξέρει πάντα τι θέλει μακροπρόθεσμα για τον εαυτό του και την σταδιοδρομία του και επικεντρώνεται πάντα στους μελλοντικούς του στόχους. Πιο συγκεκριμένα, του αρέσει να έχει πολλές ευθύνες γιατί όταν έχει μια τεράστια λίστα υποχρεώσεων, οργανώνει καλύτερα το πρόγραμμά του και παραμένει σε σταθερή τροχιά προς την επιτυχία.

Ο Αιγόκερος έχει όλη την υπομονή να προσπαθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αρκεί όταν ολοκληρώσει το έργο του να τον ευχαριστεί. Και όχι μόνο αυτόν. Θέλει ο κοινωνικός του περίγυρος να αναγνωρίσει το πόσο καλή δουλειά έκανε. Είναι πολύ σημαντικό για αυτόν να κερδίζει την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των άλλων. Ποτέ δεν πάει με τη ροή που κινούνται όλοι οι άλλοι και φυσικά ποτέ δεν αφήνει τίποτα στη μοίρα του. Θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Κοινωνικό status και Αιγόκερως

Η απόκτηση κοινωνικού status και αναγνώρισης είναι εξαιρετικά σημαντικά για έναν Αιγόκερω. Παρόλο που σε κάνει να πιστεύεις πως δεν τον νοιάζει η γνώμη των άλλων, στην πραγματικότητα τον νοιάζει. Του αρέσει να νιώθει και να δείχνει δυνατός και άτρωτος. Για αυτό και στην αρχή όταν γνωρίζεις έναν Αιγόκερω φαίνεται πολύ απόμακρος ή μη συναισθηματικός. Ειδικά όταν πρόκειται για κάποιο ραντεβού, ο Αιγόκερως είναι λίγο διστακτικός και δεν δείχνει τα αληθινά του συναισθήματα. Πρέπει να είναι πολύ σίγουρος για κάποιον πριν ανοιχτεί και κάνει την πρώτη κίνηση. Τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική ζωή του Αιγόκερου, όλα πρέπει να έχουν ένα νόημα και έναν σαφή σκοπό.

Ο Αιγόκερως έχει επίσης υψηλά standards για τις σχέσεις του. Μπορεί να γίνει πολύ επικριτικός με κάποιον, ακόμα κι αν δεν το κάνει με κακό σκοπό. Θέλει απλά να βλέπει τα άτομα γύρω του να προσπαθούν για να γίνουν οι καλύτερες εκδόσεις του εαυτού τους. Για αυτό και θυμώνει όταν κάποιον δεν καταβάλει την ίδια προσπάθεια με αυτόν.

Κάποιες φορές προσπαθεί τόσο πολύ όμως για την εργασιακή ή κοινωνική καταξίωση που χάνει το νόημα. Δεν βλέπει πως υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή εκτός από το να σε θεωρούν σημαντικό και ισχυρό.

featured photo: @natabene