Είναι η Λουκία Σανιδά, δημοσιογράφος, δημιουργός του βραβευμένου blog thefashionreporter.gr και συνεργάτης της Nextweb ως beauty editor. “Είμαι ένα Athenian girl που αναζητά συνεχώς νέα spots της πόλης” λέει κι η ίδια.

Πώς θα περιέγραφες το style σου με τρεις λέξεις;

Νομίζω ότι είναι δύσκολο να το περιγράψω μόνο με τρεις λέξεις, αλλά θα το πω με πέντε: ανάλογα με τα κέφια μου! Μπορεί να φοράω από αθλητικά, μέχρι φλοράλ φορέματα, ή και τα δύο μαζί.

Πώς θα περιέγραφες την πόλη σου με τρεις λέξεις;

Μοναδική, μαγευτική, ζωντανή.

Ποια είναι τα go-to brands για σένα;

Προσπαθώ να στηρίζω ελληνικά brands όσο το δυνατόν περισσότερο και τον τελευταίο καιρό αυτά είναι τα Karavan, Esiot, Mind Your Style, Prigipo και Elymar. Για καλοκαίρι θα πω επίσης και τα Maa Boo.

Ποια είναι τα go-to spots της πόλης για σένα;

Η Αθήνα έχει αμέτρητα spots, που είναι δύσκολο να διαλέξω. Αρχικά, αγαπώ τις βόλτες στο κέντρο, στην Πλάκα, το Μοναστηράκι, στου Ψυρρή, στην Πατησίων αλλά και στον Εθνικό Κήπο. Το καλοκαίρι λατρεύω τα θερινά cinema. Επίσης, μου αρέσει να ψάχνω συνέχεια νέα coffee spots.

Πώς το ότι ζεις στην Αθήνα έχει επηρεάσει τις στιλιστικές επιλογές σου;

Από μικρή ήθελα να φοράω ό,τι μου αρέσει, ασχέτως της πόλης που έχω μεγαλώσει. Ωστόσο, θεωρώ ότι η Αθήνα είναι μια πόλη που αγκαλιάζει όλα τα στυλ, οπότε αισθάνεσαι άνετα εύκολα με τις επιλογές σου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στοιχείο από το «αθηναϊκό στυλ» σου;

Η ζωή στην Αθήνα ευνοεί το urban style και το athleisure. Οι ρυθμοί της πόλης είναι γρήγοροι και το περπάτημα πολύ, οπότε σχεδόν καθημερινά (ειδικά τον τελευταίο χρόνο) φοράω τα αθλητικά μου παπούτσια.

Τι θα ‘’πειράξεις’’ το 2021 στην εικόνα σου;

Το 2021 έχω την ανάγκη να ντυθώ πιο καλά! Οπότε, νομίζω θα κυκλοφορήσω πιο “grande”, ακόμα και αν τελικά δεν έχω να πάω πουθενά. Επίσης, αποφάσισα να βάφομαι και λίγο περισσότερο, αφού το 2020 υιοθέτησα το natural look.

Τι θα άλλαζες ευχαρίστως στην πόλη;

Θα ήθελα να γυρίσω τον χρόνο πίσω στις στιγμές που γκρεμίστηκαν τα όμορφα κτίρια της Αθήνας και τα αντικατέστησαν πιο “σύγχρονα”. Θα προτιμούσα να έχει διατηρηθεί το ιστορικό κέντρο, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Τι είναι style για σένα

Style για μένα είναι ό,τι πηγάζει από μέσα μας. Δεν είναι τα ρούχα, αλλά όλο το attitude, η προσωπικότητα.

featured photo @lephotographgr