Μετά το πρώτο special επεισόδιο του Euphoria που ήρθε να γεμίσει το κενό ανάμεσα στις δύο σεζόν, το δεύτερο μας επεφύλασσε μία ακόμη έκπληξη. Δεν είναι ότι δεν είχαμε καταλάβει το ταλέντο της Hunter Schafer μέχρι σήμερα. Απλά τώρα, ούτε εμείς ούτε κανένας άλλος δε μπορούσε να διακρίνει πού τελειώνει η Jules και πού ξεκινάει η Hunter Schafer.

H ερμηνεία της Hunter Schafer σε αυτό το special επεισόδιο ήταν καθηλωτική

Η κάμερα απομακρύνθηκε για λίγο από τη Rue, και στράφηκε στην Jules και στο πώς αυτή διαχειρίστηκε τα πράγματα μετά το φινάλε της πρώτης σεζόν. Η Jules κάθεται στον καναπέ μίας ψυχοθεραπεύτριας και αφήνει ένα χείμαρρο να βγει από μέσα της μαζί με όλα τα συναισθήματα που την κατακλύζουν. Για πρώτη, ίσως, φορά βλέπουμε τον κόσμο του Euphoria μέσα από τα μάτια αυτού του χαρακτήρα. Η επιτυχία στο κομμάτι αυτό έγκειται σε μεγάλο βαθμό στο ότι η Hunter Schafer έγραψε μαζί με τον Sam Levinson το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Το επεισόδιο με την Jules απέδειξε ότι υπάρχει τεράστια δύναμη απλά και μόνο στο διάλογο

Το heartbreak που βίωσαν όλοι οι φανς στη διάρκεια αυτού του επεισοδίου, οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στους διαλόγους. Δεν απορούμε που πλέον όλοι θέλουν την Hunter Schafer στη συγγραφική ομάδα της σειράς. Οι ψυχοθεραπεύτρια κάνει ελάχιστες ερωτήσεις στη Jules. Εκείνη μιλά για όσα έχει στο κεφάλι της σε σχέση ή και όχι με την Rue. Το αποτέλεσμα; Όλοι όσοι νόμιζαν ότι δε θα καταλάβουν ποτέ τη Jules, την κατάλαβαν τώρα.

Το επεισόδιο αυτό λειτουργεί σαν την τέλεια αφορμή ώστε να συνεχιστεί η ιστορία στη δεύτερη σεζόν. Το πώς θα προχωρήσουν οι δύο αυτοί χαρακτήρες δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο. Ξέρουμε, όμως, ότι η Jules δεν είναι πια το τοξικό άτομο στη ζωή της Rue. Ο τρόπος με τον οποίο έχει μονταριστεί το συγκεκριμένο επεισόδιο, είναι ενδεικτικός των όσων βίωσε η Jules. Γι’αυτό και μετά από κάθε flashback, έχεις την αγωνία να τελειώσει. Ο χαρακτήρας της Hunter Schafer έλαβε την αναγνώριση που άξιζε και όλοι πιστεύουν πως αυτή η ερμηνεία αξίζει ένα Emmy.

featured image: HBO / Euphoria