Το hummus είναι επίκαιρο όλες τις εποχές του χρόνου. Για τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκο, κατεψυγμένο ή αρακά σε κονσέρβα. Τους δύο πρώτους -και πιο υγιεινές επιλογές- θα χρειαστεί να τους βράσεις πρώτα.

Τη συνταγή ανακαλύψαμε στο βιβλίο της Rebecca Lindamood The Ultimate Guide to Vegetable Side Dishes.

Τι θα χρειαστείς:

1 1/2 κούπες αρακά και 250 γρ έτοιμα ρεβύθια 1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κούπα ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κουταλάκι αλάτι ½ κουταλάκι πιπέρι

Πώς θα το φτιάξεις:

Γέμισε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Βάλε τα τρία τέταρτα του μαϊντανού στο βραστό νερό για 10 δευτερόλεπτα και μετά μεταφέρετε το γρήγορα σε τρεχούμενο κρύο νερό. Στράγγισε καλά και, στη συνέχεια, πρόσθεσε τον μαϊντανό στο μπολ ενός blender. Πρόσθεσε τα ⅔ από την κούπα με το ελαιόλαδο και δούλεψε το μείγμα. Σούρωσε τον πουρέ μαϊντανού σε ένα άλλο μπολ. Κάλυψε το λάδι μαϊντανού με μία μεμβράνη και άφησέ το ένα βράδυ στο ψυγείο. Μεταφέρετε το λάδι σε ένα βάζο ή ένα μπουκάλι και αποθηκευσέ το στο ψυγείο για έως και ένα μήνα. Στο blender βάλε τον αρακά, τα ρεβίθια, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τον υπόλοιπο μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και δούλεψε για 2 λεπτά. Πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και δούλεψε λίγο ακόμα. Για το σερβίρισμα, μετάφερε το hummus σε ένα πιάτο και περίχυσε με λίγο από το λάδι μαϊντανού και λίγα φύλλα μαϊντανού.

featured photo: Rebecca Lindamood / Contributor mindbodygreen.com/