Αυτό το hummus με λευκά φασόλια είναι το τέλειο dip για να συνοδεύσεις μία σαλάτα με ψητά λαχανικά ή να το απλώσεις σε sandwich ή για να βουτήξεις τα crackers σου.

Τι θα χρειαστείς:

1 κονσέρβα φασόλια (ή 300γρ καλά βρασμένα φασόλια) 2 κουταλιές ταχίνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη ½ κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη λίγο αλάτι λίγο πιπέρι προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις: ¼ από ένα κουταλάκι κύμινο ½ κουταλάκι μουστάρδα dijon

Πώς θα το φτιάξεις:

Βάλε όλα τα υλικά μαζί σε ένα blender. Δούλεψε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις μία κουταλιά νερό. Δοκίμασε και πρόσθεσε λίγο αλάτι, πιπέρι ή λεμόνι αν χρειάζεται. Ίσως να χρειαστεί να προσθέσεις ταχίνι για να ισορροπήσεις την οξύτητα του λεμονιού. Μπορείς να το απολαύσεις και παγωμένο αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου. Η παραπάνω συνταγή θα σου βγάλει 1 ½ κούπα. Στο ψυγείο θα διατηρηθεί περίπου 7 μέρες σε καλά κλεισμένο σκεύος.
featured photo: simple-veganista.com