Hummus από λευκά φασόλια

Τα λευκά φασόλια δεν προορίζονται μόνο για την κλασική φασολάδα
Αυτό το hummus με λευκά φασόλια είναι το τέλειο dip για να συνοδεύσεις μία σαλάτα με ψητά λαχανικά ή να το απλώσεις σε sandwich ή για να βουτήξεις τα crackers σου.

Τι θα χρειαστείς:

1 κονσέρβα φασόλια (ή 300γρ καλά βρασμένα φασόλια) 2 κουταλιές ταχίνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη ½ κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη λίγο αλάτι λίγο πιπέρι προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις: ¼ από ένα κουταλάκι κύμινο ½ κουταλάκι μουστάρδα dijon

Πώς θα το φτιάξεις:

Βάλε όλα τα υλικά μαζί σε ένα blender. Δούλεψε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις μία κουταλιά νερό. Δοκίμασε και πρόσθεσε λίγο αλάτι, πιπέρι ή λεμόνι αν χρειάζεται. Ίσως να χρειαστεί να προσθέσεις ταχίνι για να ισορροπήσεις την οξύτητα του λεμονιού. Μπορείς να το απολαύσεις και παγωμένο αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου. Η παραπάνω συνταγή θα σου βγάλει 1 ½ κούπα. Στο ψυγείο θα διατηρηθεί περίπου 7 μέρες σε καλά κλεισμένο σκεύος.
featured photo: simple-veganista.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.