Η επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος μας είναι κομμάτι του εαυτού μας, το οποίο οφείλουμε να φροντίζουμε καθημερινά, με συνέπεια.

Μία υγιής και λαμπερή επιδερμίδα ακτινοβολεί πάντα θετικά. Έχοντας το δέρμα που επιθυμείς δεν καταφέρνεις μόνο να δείχνεις όμορφη προς τους άλλους. Οι “άλλοι” και το πως σε βλέπουν είναι δευτερευούσης σημασίας. Αυτό που έχει προτεραιότητα είναι να είσαι υγιής, να μην χρειάζεται να ακολουθείς κάποια επίπονη αγωγή, όπως κατά της ακμής, και φυσικά να διευκολύνεσαι κάθε φορά που είτε επιθυμείς να βγεις χωρίς makeup είτε φορώντας makeup, το οποίο “στρώνει” καλύτερα όταν έχεις μία καλή και ενυδατωμένη βάση από κάτω.

Ελπίζοντας ότι έχεις πειστεί για το πόσο σημαντικό είναι να περιποιείσαι το δέρμα σου, αυτό που θα λέγαμε τώρα ότι μένει είναι να αντιληφθείς πως αξίζει να αφιερώνεις χρόνο για να πραγματοποιείς σε καθημερινή βάση μία beauty ρουτίνα που θα σου εξασφαλίσει ένα θρεπτικό, ενυδατωμένο και απαλό δέρμα.

Kάνε απολέπιση

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Bushbalm Skincare Co. (@bushbalm)

Για να θρέψης την επιδερμίδα σου θα πρέπει πρώτα να απομακρύνεις ανεπιθύμητα “σημάδια”. Σε αυτό μας βοηθάει πολύ η διαδικασία της απολέπισης. Στην αγορά υπάρχει μία μεγάλη γκάμα απολεπιστικών προϊόντων, εξειδικευμένα για την κάθε περιοχή. Επομένως, αντιλαμβανόμαστε ότι για να υπάρχει στην αγορά άλλο απολεπιστικό για το σώμα και άλλο για το πρόσωπο, είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία και για τις δύο περιοχές. Αυτό το τονίζουμε, καθώς πολλές από εμάς δίνουμε έμφαση μόνο στο πρόσωπο ή μόνο στο σώμα, παραμελώντας έτσι τις συνολικές μας ανάγκες. Μην ξεχνάς ότι μετά από μία διαδικασία απολέπισης χρειάζεσαι πολύ καλή ενυδάτωση. Επίσης, πρόσθεσε στα πολύ σημαντικά, πως η τακτική απολέπιση έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη παραγωγή κολλαγόνου.

Απόλαυσε ένα λουτρό με γάλα

Ακούγεται περίεργο. Εντάξει μεταξύ μας μπορεί και να είναι, ωστόσο οι ειδικοί ξέρουν και εμείς τους εμπιστευόμαστε. Το λουτρό από γάλα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα society19.com είναι η λύση για ένα ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα. Αυτό που θα δεις μετά από ένα τέτοιο λουτρό είναι το δέρμα σου να γίνεται πολύ απαλό, όπως το δέρμα των μωρών. Φυσικά, όταν μιλάμε για γάλα δεν αναφερόμαστε στο γάλα που έχεις στο ψυγείο σου, αλλά σε εξειδικευμένα προϊόντα που είναι εμποτισμένα με πλούσια θρεπτικά συστατικά για την επιδερμίδα. Κάνε συχνά μία μάσκα προσώπου
 
View this post on Instagram
 

A post shared by Skin Script Skin Care (@skinscriptrx)

Οι μάσκες προσώπου είναι ένα θαυματουργό δημιούργημα. Γιατί το λέμε αυτό; Κάθε φορά που αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα με το δέρμα σου, όπως αφυδάτωση, μπορείς να το επαναφέρεις κάνοντας απλώς μία μάσκα προσώπου. Οι μάσκες αυτές έχουν πολλά πλεονεκτήματα, ανάμεσα στα οποία είναι και η δυνατότητα που σου παρέχουν να κλειδώσεις όλα τα θρεπτικά συστατικά, με τα οποία είναι ενισχυμένες, στην επιδερμίδα σου. Επομένως, θα λέγαμε ότι λειτουργεί σαν φραγμός κρατώντας όλα τα συστατικά εκεί που πρέπει να είναι, δηλαδή βαθιά στο δέρμα μας για να το θρέφουν. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις ένα combo διαφορετικών μασκών, με την καθεμία να απευθύνεται σε μία συγκεκριμένη διαδικασία, όπως ενυδάτωση, λάμψη κ.α.

Χρησιμοποίησε λάδι καρύδας

Αυτό το προϊόν ανήκει στα πιο δημοφιλή trend των τελευταίων χρόνων. Από τότε που μάθαμε για τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης του έχει γίνει ένας μικρός σύμμαχος για πολλά θέματα. Ένα από αυτά είναι το πρόβλημα με την ξηρότητα της επιδερμίδας μας. Για να μην έρθεις αντιμέτωπη με κάτι τέτοιο, φρόντισε να ενυδατώνεις καθημερινά το δέρμα σου. Αν ψάχνεις για ένα φυσικό προϊόν με το οποίο θα πετύχεις σωστή ενυδάτωση, τότε γιατί όχι να μην δοκιμάσεις το λάδι καρύδας. Φημίζεται για την έντονη ενυδατική του δράση ενώ ταυτόχρονα προστατεύει την επιδερμίδα από ρύπους και μικρόβια, λειτουργώντας ως “ασπίδα”.

Εφοδιάσου με βιταμίνες

Οι βιταμίνες ενισχύουν τον οργανισμό μας ποικιλοτρόπως. Υπάρχουν αρκετά είδη βιταμινών τα οποία απευθύνονται στην επιδερμίδα. Λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες του δέρματος σου αγόρασε τις κατάλληλες βιταμίνες που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις όποια ατέλεια επιθυμείς. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως μέθοδος πρόληψης για να μην χρειαστεί να έρθεις ποτέ αντιμέτωπη με θαμπάδα, ξηρότητα, διχρωμίες κ.α.