Το She’s All That έγινε He’s All That κι απέδειξε ότι μία απλή αντιστροφή ρόλων και φύλων δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη. Ένα από τα πιο κλασικά rom-coms των ’90s φιλοδοξούσε να γίνει μία τοπ παραγωγή του Netflix. Το μόνο, όμως, που φαίνεται να κατάφερε, είναι η διαιώνιση μερικών ακόμη στερεοτύπων και κλισέ.

Η λογική στο He’s All That παρέμεινε η ίδια – με μία πολύ μικρή αλλά σημαντική προσθήκη

Αυτή τη φορά, ένα κορίτσι, η Padgett, δέχεται ένα στοίχημα και ξεκινά το makeover ενός λιγότερου κοινωνικού αγοριού, του Cameron. Στόχος της; Να μετατρέψει τον Cameron σε prom king, για την βραδιά της αποφοίτησης και φυσικά να τον κάνει περιζήτητο. Το αναμενόμενο αποτέλεσμα; Φυσικά, τον ερωτεύεται η ίδια πρώτη, αλλά εκείνος δυστυχώς μαθαίνει ότι ήταν ένα στοίχημα γι’αυτή. Όπως πολύ καλά κατάλαβες, όλο αυτό δεν πρόκειται για κάποιο spoiler, αλλά για μία ιστορία που έχει χιλιοειπωθεί μέχρι σήμερα.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η άρρηκτη σύνδεση των σημερινών εφήβων με τα social media. Ο λόγος που η Padgett επιλέγει να φέρει εις πέρας αυτή την “αποστολή”, είναι για να ξανακερδίσει τη φήμη της στο TikTok. Καταγράφει τα πάντα σε βίντεο και όλες οι στιγμές της μεταδίδονται κάπου live. Είναι μάλιστα εκείνη που πρέπει να παραμείνει δημοφιλής, αν θέλει να συγκεντρώσει χρήματα για να μπορέσει να φοιτήσει στο κολλέγιο αργότερα.

Η σχέση των εφήβων με τα social media ίσως είναι το μόνο σωστά τοποθετημένο στοιχείο της υπόθεσης

Το He’s All That προσαρμόστηκε σε αυτή την πτυχή της Gen Z κουλτούρας, αλλά δυστυχώς μόνο σε αυτή. Προσπαθεί διακαώς να περάσει το μήνυμα ότι “δεν πρέπει να κρίνουμε κάποιον από την εξωτερική εμφάνιση”, κι όμως συνεχώς αποτυγχάνει. Επαναλαμβάνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ατάκες και συμπεριφορές που νομίζαμε ότι μέχρι σήμερα είχαμε επιτέλους ξεπεράσει. Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι η Padgett κατά 98% δεν θα ερωτευόταν ποτέ τον Cameron έτσι όπως τον γνώρισε. Εκείνη θα συνέχισε να ψάχνει το πιο δημοφιλές, αθλητικό και γυμνασμένο αγόρι ακόμη κι αν δεν της φερόταν καλά.

Στη διάρκεια των ’90s, τέτοιου είδους ρομαντικές κομεντί θεωρούνταν αυτονόητες. Σήμερα όμως έχουμε κάνει αρκετά βήματα για να μη χρειάζεται να καθόμαστε και να γελάμε με τέτοιου είδους αστεία. Η Padgett αντικατοπτρίζει μία ολόκληρη εποχή που σίγουρα δεν έχουμε αποτινάξει από πάνω μας. Αν κρατάμε κάτι είναι μόνο μία από τις τελευταίες ατάκες της: be true to yourself.