Η τέχνη της Henn Kim μιλάει απευθείας στην ψυχή. Η τέχνη της Henn Kim είναι ένα αμάλγαμα συναισθημάτων που αποτυπώνονται μαγικά μέσα από το λευκό και το μαύρο χρώμα. Το μαύρο, για την illustrator Henn Kim, δεν είναι ένα ακόμα μονότονο χρώμα. Είναι ο ιδανικότερος τρόπος να εκφράσει το βαθύτερο νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η τέχνη της Henn Kim λειτουργεί ως μια μορφή συναισθηματικής απελευθέρωσης. Απελευθέρωσης από τον ίδιο της τον εαυτό, αφού όπως έχει τονίσει κι η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της στο BBC, όταν ήταν έφηβη ξαφνικά σταμάτησε να μιλάει. «Ξεκίνησα να ζωγραφίζω όταν ήμουν πολύ μικρή. Η μαμά μου αγαπούσε τόσο πολύ την τέχνη και νομίζω ότι επηρεάστηκα από αυτήν».

«Όταν ήμουν περίπου 17 ετών, η κατάθλιψη και η αϋπνία με “χτύπησαν” βαριά. Δεν μιλούσα σχεδόν για 2 χρόνια. Δεν είχα πολλούς φίλους», είχε εξομολογηθεί στη συνέντευξή της. «Το κεφάλι μου ήταν γεμάτο λέξεις και εικόνες που δεν μπορούσα να απελευθερώσω από το στόμα μου – μόνο μέσω της τέχνης μου».

Ένα αινιγματικό ταξίδι με συνοδοιπόρο μια μαύρη πένα

Η illustrator από τη Νότια Κορέα, μετράει αυτή τη στιγμή 871 χιλιάδες followers στο Instagram οι οποίοι βομβαρδίζονται από τα ποιητικά και μινιμαλιστικά σχέδιά της. Και ναι, οι δημιουργίες της Henn Kim αποτελούν μια ακόμα απόδειξη ότι η τέχνη ήταν, είναι και θα είναι η πιο σαγηνευτική θεραπεία της ψυχής. Ένας τρόπος να εκφράσεις τις χειμαρρώδεις σκέψεις σου, να αποτυπώσεις τα άλλοτε σκοτεινά κι άλλοτε φωτεινά συναισθήματα σου, κι ένας τρόπος να επικοινωνήσεις τους προβληματισμούς σου. Ένας τρόπος να ερωτευτείς τη ζωή.

Η Kim περιγράφει τα μονόχρωμα έργα της ως «όμορφες σκοτεινές φαντασιώσεις». Μέσα από τις καθαρές γραμμές και τον λεπτομερή σχεδιασμό, η Henn Kim μπορεί σε δευτερόλεπτα να σε παρασύρει σε έναν οικείο και σουρεαλιστικό κόσμο. Χάρη στα σχέδιά της, οι «σπασμένες» σκέψεις παίρνουν σάρκα και οστά. Τελικά, η ομορφιά κρύβεται παντού γύρω μας. Ακόμα και στο σκοτάδι. Αρκεί μια μικρή δόση φαντασίας για να την ξεκλειδώσεις.

Starry Night, Blurry Dreams 

Το τελευταίο δημιουργικό εγχείρημα της Henn Kim, πρόκειται για μια συλλογή όπου η ποίηση συναντά για ακόμα μια φορά το graphic design. Μια συλλογή για τη μοναξιά και την αγάπη, η οποία προσφέρει ένα σύγχρονο όραμα και ένα μοναδικό σχόλιο για το βαθύτερο νόημα της ζωής.

«Η ζωή μου ήταν μαύρη. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ζωή μου ήταν πάντα στο σκοτάδι. Απλώς είχα περισσότερη σκιά και σκοτάδι από άλλους ανθρώπους λόγω της κατάθλιψής μου. Κατά ειρωνικό τρόπο, έχω εμπνευστεί από αυτές τις σκιές και το σκοτάδι, και έχω μάθει πώς να βλέπω τον εαυτό μου καθαρά στο σκοτάδι. Αυτό έχει επηρεάσει την τέχνη μου και το βιβλίο μου», τονίζει η Kim στη συνέντευξή της για το περιοδικό Creative Review.