Τώρα που η σειρά Insecure φτάνει στο τέλος της, μία άλλη κυκλοφόρησε για να καλύψει το κενό. Πρόκειται για το Harlem, μία νέα σειρά 10 επεισοδίων που αφηγείται την ιστορία τεσσάρων γυναικών, που γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και διανύουν πλέον τη δεκαετία των 30.

To highlight του Harlem είναι η φιλία ανάμεσα σε αυτές τις τέσσερις γυναίκες

Από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις πόσο διαφορετική είναι η μία από την άλλη. Κάθε μία λειτουργεί σαν ένα κομμάτι παζλ που θα συμπληρώσει την ιστορία. Η Camille, είναι η κεντρική ηρωίδα της ιστορίας και εργάζεται ως καθηγήτρια ανθρωπολογίας στο Κολούμπια. Έχοντας περάσει έναν κακό χωρισμό, το μόνο που θέλει είναι να καταφέρει να ξεπεράσει τον πρώην της. Αυτό φυσικά γίνεται δυσκολότερο όταν εκείνος ξαναεμφανίζεται στη ζωή της. Ωστόσο η Camille δεν είναι μόνη. Έχει στο πλάι της την Tye, την Quinn και την Angie. H Tye είναι η ιδρύτρια ενός πολύ επιτυχημένου dating app για queer άτομα, η Quinn προσπαθεί να βρει τον δρόμο της στον κόσμο της μόδας ως σχεδιάστρια, ενώ η Angie φιλοδοξεί να γίνει τραγουδίστρια.

Το χιούμορ κυριαρχεί στο Harlem

Οι τέσσερις αυτές γυναίκες έχουν χιούμορ και αυτό δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις. Όσο χαοτικές, δύσκολες ή αποτυχημένες να είναι μερικές μέρες, όταν βρίσκονται μαζί ξέρουν πως μπορούν να τα αντιμετωπίσουν όλα με χιούμορ. Το γεγονός ότι μιλάμε για τέσσερις μαύρες γυναίκες στο Harlem του σήμερα, προσθέτει μία άλλη διάσταση στη σειρά. Μαζί με όλα όσα έχουν να αντιμετωπίσουν στη δεκαετία των 30, υπάρχει και ο ρατσισμός τον οποίο έχουν αντιμετωπίσει σε κάθε ηλικία.

Ακόμη κι αν παρασυρθείς και θέλεις να παρομοιάσεις της Camille με την Carrie Bradshaw, σίγουρα αργότερα θα ανακαλέσεις την άποψή σου. Στον πυρήνα του Harlem, βρίσκεται η ιδέα του τι σημαίνει να είσαι μαύρη γυναίκα στην Αμερική του σήμερα. Πώς είναι να ζεις στο Harlem τη στιγμή που όλοι προσπαθούν να το εκσυγχρονίσουν. Αντιθέτως, επί δεκαετίες, το μόνο που έβλεπες στο SATC ήταν μία “κατάλευκη” Νέα Υόρκη και θεωρητικά μία “κατάλευκη” Αμερική. Το χρώμα δεν απασχόλησε ποτέ τις ηρωίδες, κι ας ήταν πραγματικότητα για τις γυναίκες γύρω τους. Μετά από όλα αυτά, μάλλον θα προτιμούσες περισσότερο να κάνεις παρέα με τα κορίτσια από το Harlem .