Θες να πας να πιεις ένα ποτό σαν σωστός επαγγελματίας, Παρασκευή μετά τη δουλειά. Ακόμα καλύτερα; Θες να βάλεις τα ψηλοτάκουνά σου και να βγεις με την παρέα σου Σαββατόβραδο μετά από καιρό. Ωστόσο, δεν είσαι καθόλου πρόθυμη να θυσιάσεις την επόμενη μέρα στο κρεβάτι με hangover. Όχι, δε θα ανεχτείς ακόμα έναν πονοκέφαλο μετά από λίγα παραπάνω ποτά. Ψυχραιμία. Δες ποια ποτά είναι λιγότερο πιθανό να σου προκαλέσουν hangover, καθώς και ποια θα πρέπει να αποφύγεις.

Βότκα

Για τους περισσότερους από εμάς, η βότκα συνδέεται με κάποιες…. αμφιλεγόμενες αποφάσεις ζωής. Αυτό δεν είναι και τόσο παράξενο αν σκεφτείς πως περιέχει 40% αλκοόλ. Ωστόσο, μια έρευνα του British Medical Journal βρήκε πως η βότκα είναι ένα από τα ποτά που είναι λιγότερο πιθανό να σου προκαλέσει hangover.

Τα άχρωμα ποτά γενικότερα

Ποτά όπως του ρούμι και το τζιν, θεωρούνται safe και ίσως σε βοηθήσουν να γλιτώσεις τον πονοκέφαλο της επόμενης μέρας. Αντίθετα, τα σκουρόχρωμα ποτά όπως το ουίσκι και το bourbon καταλήγουν σε ανυπόφορα hangovers. Ένα συστατικό τους, η μεθανόλη, μένει στο σώμα ακόμα και όταν το αλκοόλ έχει εξαλειφθεί εντελώς.

Πώς να απαλλαγείς από το ξηρό δέρμα λόγω hangover
thevaultonline.com.au

Σαμπάνια

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως η σαμπάνια είναι ένα σχετικά light και άφοβο ποτό. Κι όμως, ένας καθηγητής φαρμακολογίας του University of Colorado, εξηγεί στο ABC πως τα αφρώδη ποτά όπως το prosecco ή η σαμπάνια μπορούν να προκαλέσουν βαρύ hangover.

Κρασί

Το να πιεις ακόμα ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί σου ακούγεται safe. Ωστόσο, όσο πιο σκούρο είναι ένα ποτό, τόσο περισσότερα συντηρητικά και χρωστικές έχει. Αυτά με τη σειρά τους κάνουν το hangover ακόμα πιο βαρύ. Προτίμησε λοιπόν το λευκό κρασί αν θες να είσαι παραγωγική την επόμενη μέρα.

featured image: The New Potato