Παρακολουθώντας όλον αυτόν τον κόσμο στο Instagram να φοράει κάθε πρωί στις 7 π.μ. τα αθλητικά του και να βγαίνει πολύ άνετα για τρέξιμο, αναρωτιέσαι συχνά τι πάει λάθος με σένα. Έχουμε πολύ καλά νέα: τίποτα απολύτως δεν πηγαίνει λάθος με σένα. Απλά το πιο πιθανό είναι πως σε όλες σου τις απόπειρες να αγαπήσεις τη γυμναστική και να την εντάξεις στην ρουτίνα σου, έπεσες σε μερικές συχνές “παγίδες”.

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι να τρέχουν 10 χλμ. κάθε μέρα, ούτε να αφιερώνουν μία ώρα στο cardio. Όπως έχουμε διαφορετικά γούστα σε όλα τα υπόλοιπα, το ίδιο ισχύει και για τη γυμναστική. Αυτό φαίνεται να πιστεύει και η Halle Berry, η οποία πέρασε αρκετά χρόνια έχοντας μία περίεργη σχέση με την καθημερινή εξάσκηση. Σήμερα, όμως, φαίνεται να αγαπά περισσότερο από ποτέ αυτό που κάνει και φροντίζει να μοιράζεται με τους followers της τις δικές της συμβουλές.

Στην αρχή μπορεί να μην τα πας πολύ καλά, αλλά είναι ΟΚ

Χρειάζεται να πούμε ότι το να είσαι αρχάριος στη γυμναστική δεν είναι ντροπή; Ενώ κάτι τέτοιο θα θέλαμε να θεωρείται πλέον δεδομένο, φαίνεται πως στον κόσμο των social media δεν ισχύει. Για την Halle Berry, ακόμη και αυτό το συναίσθημα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διαδρομής. Κανείς δεν ξεκίνησε κάτι καινούριο έχοντας την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα να το κάνει τέλεια. Χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο και φυσικά να βρίσκεις πάντοτε ένα κίνητρο να επιστρέφεις σε αυτό και να γίνεσαι καλύτερη μέρα με τη μέρα.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Βρες το είδος της γυμναστικής που σου ταιριάζει

Δεν ταιριάζουν όλα τα είδη της γυμναστικής σε όλους τους ανθρώπους. Η Halle Berry το έμαθε αυτό με τον δύσκολο τρόπο. Όταν μία φίλη της είπε ότι ξεκίνησε τρέξιμο και είναι καταπληκτικό, έσπευσε και εκείνη να το δοκιμάσει. Τελικά, το αποτέλεσμα ήταν να το μισήσει. Ακόμα κι όταν προσπάθησε να το προσαρμόσει στα μέτρα της, αυτό δε λειτούργησε. Αν, λοιπόν, ξεκινήσεις κάτι και δε θες να σκέφτεσαι καθόλου ότι πρέπει να το κάνεις και δεύτερη φορά, μάλλον δεν είναι για εσένα.

Βάλε εφικτούς στόχους και ανανέωσε τους διαρκώς

Το να βάζεις στόχους στη γυμναστική και στη fitness ρουτίνα σου είναι μία συχνή συμβουλή που όντως αποδίδει. Για την Halle Berry, το να θέτει νέους στόχους της δίνει κίνητρο να συνεχίσει, να ανακαλύψει μία άλλη πτυχή του fitness κόσμου. Το σημαντικότερο βέβαια είναι να θέτει κανείς στόχους που ξέρει ότι μπορεί, έστω και με λίγη περισσότερη προσπάθεια, να πετύχει.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Προσδιόρισε τον λόγο για τον οποίο γυμνάζεσαι

Η γυμναστική, όπως είναι γνωστό, έχει πολλαπλά οφέλη για τον άνθρωπο. Όταν όμως εσύ ακόμα προσπαθείς να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου, είναι σημαντικό να ανακαλύψεις το δικό σου “γιατί”. Το κάνεις επειδή θες να βελτιώσεις την υγεία σου; Μήπως την εμφάνισή σου; Ή την κακή στάση του σώματος σου μετά τις τόσες ώρες στο γραφείο; Όπως και να’χει, μόνο έτσι μπορείς να ανακαλύψεις τους πραγματικούς λόγους και να γίνει τελικά η γυμναστική κομμάτι της ζωής σου.