Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ο καλύτερος φίλος όσων δουλεύουν πολλές ώρες, κάνουν meal prepping ή απλά δεν έχουν ιδέα πώς να μαγειρέψουν. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, τα παρακάτω hacks που μπορείς να πετύχεις με τον φούρνο μικροκυμάτων θα σου φανούν χρήσιμα. Ειδικά εκείνες τις μέρες που δεν έχεις υπομονή να διαχειριστείς ούτε μια… μικρή κατσαρόλα.

Ψήσε καλαμπόκι

Μπορείς να ψήσεις ολόκληρο το καλαμπόκι μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων σου, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Μπορείς να λιώσεις λίγο το παγωτό σου

Αυτή την άβολη φάση που μόλις έχεις βγάλει το παγωτό από την κατάψυξη και είναι τόσο κρύο που σχεδόν πονούν τα δόντια σου, μπορείς να την αποφύγεις. Πώς; Μπορείς να το βάλεις στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 με 15 δευτερόλεπτα. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παγωτό σου ως topping για τον καφέ σου, μετά από αυτά τα κομβικά δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Μας ευχαριστείς αργότερα.

Μπορείς να μαγειρέψεις το αυγό σου

Scrambled, ομελέτα, μάτι. Όπως και να σου αρέσει το αυγό σου, μπορείς να το μαγειρέψεις στον φούρνο μικροκυμάτων, χωρίς να χρειάζεσαι τηγάνι.

Μπορείς να φτιάξεις ψητή πατάτα

Σε λίγα λεπτά για την ακρίβεια, και μην ξεχάσεις να προσθέσεις λίγο τυρί τσένταρ και ίσως και μπέικον.

Χρησιμοποίησε τον για λίγο extra χυμό από τα πορτοκάλια σου

Πριν στύψεις το πορτοκάλι σου, βάλε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 15-25 δευτερόλεπτα. Θα δεις πως θα έχεις περισσότερο χυμό στο ποτήρι σου!

Ψήσε λαχανικά

Θα έχεις μια πιο γρήγορη και εύγευστη εκδοχή των λαχανικών στον ατμό.

Μαγείρεψε το ρύζι σου εκεί

Χωρίς να χρειάζεται να είσαι πάνω από μια κατσαρόλα για να ανακατεύεις.

Extra tip: Μετά από όλα αυτά, ο φούρνος σου μπορεί να είναι λίγο βρώμικος. Πριν φρικάρεις, απλά στύψε ένα πορτοκάλι μέσα σε ένα μπολ. Έπειτα βάλε μέσα στο μπολ και τα τσόφλια του πορτοκαλιού, και τοποθέτησε το μέσα στον φούρνο. Ρύθμισε το timer στα 5 λεπτά και μόλις περάσουν, πέρασε όλα τα υπολείμματα τροφών με ένα σφουγγάρι. Θα διαπιστώσεις και μόνη σου πως δε χρειάζεται να βάλεις καν δύναμη. Τα υπολείμματα κολλούν στο σφουγγάρι ακόμα και με τις πιο απαλές κινήσεις.

featured image: MyDomaine