Η δημιουργοί των σειρών New Girl και Dead to Me δεν άργησαν να επανέλθουν με ένα καινούριο τηλεοπτικό project που ακούει στο όνομα Guilty Party. Πρόκειται για τη νέα σειρά 10 επεισοδιών όπου θα πρωταγωνιστεί η Kate Beckinsale και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου.

Στο Guilty Party, η Kate Beckinsale υποδύεται μία “ξοφλημένη” δημοσιογράφο

Είναι η Beth Burgess που εξαιτίας μερικών κακών χειρισμών, δυσφημείται και βγαίνει εκτός της δημοσιογραφικής αρένας. Εκείνη όμως είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να ξαναχτίσει την καλή της φήμη. Έτσι, αποφασίζει να βοηθήσει μία μαύρη γυναίκα και νεαρή μητέρα, την Toni Plimpton. Εκείνη έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τον ακρωτηριασμό και τη δολοφονία του συζύγου της. Ωστόσο, παρά τις βαριές κατηγορίες και τα στοιχεία, εκείνη επιμένει να αποδείξει πως δεν έχει διαπράξει αυτά τα εγκλήματα.

Η Beth για να μπορέσει να τη βοηθήσει χρειάζεται να γίνει μέρος ενός υποκόσμου, που όπως φαίνεται γνωρίζει καλά. Μέσα από τις επαφές της με διάφορα άτομα, μαθαίνουμε κι εμείς για το παρελθόν της και όσα οδήγησαν την καριέρα της σε αυτό το σημείο.

Η σειρά μοιάζει σαν ένα ακόμη δράμα μυστηρίου, αλλά κάνει ένα ιδιαίτερο κοινωνικό σχόλιο

Αφού έχει βάλει τικ στα περισσότερα τηλεοπτικά είδη που ξέρουμε, έχει έναν ακόμη στόχο. Οι δημιουργοί ήθελαν να θίξουν το ζήτημα του “λευκού σωτήρα”. Τι γίνεται όταν μία λευκή εμφανίζεται σαν από μηχανής Θεός για να βοηθήσει μία μαύρη γυναίκα; Τα στερεότυπα που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν μία τέτοια σχέση, εδώ τροποποιούνται και γίνονται η αφορμή για να δημιουργηθούν δύο πολυδιάστατοι χαρακτήρες. Μέχρι το τέλος των 10 επεισοδίων θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αυτή τη σχέση να γίνεται πολύ βαθιά και συναισθηματική.

Η Kate Beckinsale και η Jules Latimer είχαν μία εξαιρετική συνεργασία στη διαδικασία των γυρισμάτων. Αυτό όπως λένε θα φανεί και στο τελικό αποτέλεσμα. Χωρίς να υπάρχουν κάποιες επίσημες σχετικές πληροφορίες, οι ίδιες δήλωσαν πως θα ήθελαν πολύ να επιστρέψουν και για δεύτερη σεζόν. Μένει μόνο να δούμε πώς θα υποδεχτεί το κοινό τον πρώτο κύκλο, ώστε να αρχίσουμε να μαντεύουμε τι τελικά θα γίνει.