Όλοι βάζουμε στόχους. Έχεις παρατηρήσει, όμως, ότι για κάποιους μοιάζει πιο εύκολο να τους πετύχουν; Αυτό συμβαίνει πολλές φορές επειδή όταν επικεντρώνονται σε κάτι, δουλεύουν λογικά, μεθοδικά και συγκεντρωμένα.

Πατάνε γερά στα πόδια τους και εργάζονται με μαθηματικό τρόπο, ώστε να φέρουν αποτέλεσμα. Είναι χρήσιμοι και πρακτικοί και λατρεύουν να συμμετέχουν σε συνθήκες στις οποίες οι δεξιότητές τους μπορούν να λάμψουν. Κι αν αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που κάνει αυτούς τους ανθρώπους τόσο πρακτικούς, η απάντηση που ψάχνεις ίσως κρύβεται στα ζώδια.

6. Κριός

Ο Κριός δεν έχει κανένα πρόβλημα να κυνηγήσει τους στόχους του. Παίρνει τη ζωή στα σοβαρά, αλλά ξέρει επίσης πώς να χαλαρώνει και να διασκεδάζει. Όταν στοχεύει σε κάτι, λειτουργεί απλά και πρακτικά. «Δεν ασχολείται με τις λεπτομέρειες και τα παρακλάδια», λέει η αστρολόγος Jill Loftis. Αυτό το ζώδιο της φωτιάς θα βρει πάντα τον πιο ευθύ δρόμο για να πετύχει το στόχο του και θα το καταφέρει, ανεξάρτητα από τα εμπόδια που θα συναντήσει στο δρόμο του.

5. Καρκίνος

Οι Καρκίνοι αναλαμβάνουν πάντοτε έναν μητρικό ρόλο, φροντίζοντας αυτούς που αγαπούν. Εάν έχεις την τύχη να έχεις έναν Καρκίνο στη ζωή σου, αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο ζώδιο του νερού θα κάνει τα πάντα για να νιώσεις ότι αγαπιέσαι. Κι όσο κι αν τους χαρακτηρίζει η ευαισθησία, όταν πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων, οι Καρκίνοι είναι απίστευτα πρακτικοί. «Μαθαίνουν να καταφέρνουν πολλά, έχοντας λίγα», λέει ο αστρολόγος Ryan Marquardt. Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό ζώδιο είναι ειδικοί στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.

4. Παρθένος

Οι Παρθένοι αναλύουν διαρκώς τα πράγματα και είναι λάτρεις της τελειότητας. Αυτό το γήινο ζώδιο δεν θα διστάσει να σου επισημάνει αυτό που θεωρεί ότι κάνεις λάθος και του αρέσει να ανακαλύπτει πάντα τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να λύσει ένα πρόβλημα.

Στον Παρθένο αρέσει να μαθαίνει από άλλους, ώστε να μπορεί με αυτό τον τρόπο να αυξήσει τις πιθανότητες της επιτυχίας του. «Ο Παρθένος ξέρει τι δεν πρέπει να κάνει και αυτό το είδος διάκρισης είναι μια σημαντική ιδιότητα για κάθε πρακτικό άτομο», λέει ο Marquardt. Μπορείς πάντα να βασίζεσαι σε έναν Παρθένο για να πετύχεις τους στόχους σου, είναι η συνταγή της επιτυχίας.

3. Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι ήσυχοι και παρατηρητικοί. Ο κύκλος αποτελείται από άτομα που μπορούν πραγματικά να εμπιστευτούν. Μερικές φορές, τείνουν να κάνουν τα πράγματα κάπως περίπλοκα, αλλά έχουν τις δεξιότητες να επιδείξουν πρακτικότητα όταν αυτό απαιτείται. «Έχει την ικανότητα να βλέπει τα πράγματα με έναν τρόπο που δεν έχουν όλοι. Το διεισδυτικό μυαλό του Σκορπιού βλέπει τη λύση και μηδενίζει τα εμπόδια, ώστε να πετύχει το στόχο στο δικό του χρονοδιάγραμμα», λέει η Loftis. Ξεκινώντας να κατακτήσουν έναν στόχο, γνωρίζουν πάντα ποιο είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο. Σπάνια, όμως, θα καταλήξουν εκεί.

2. Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι αγαπούν να ηγούνται και λάμπουν όταν είναι επικεφαλής. «Με πειθαρχία, στόχο και χωρίς φόβο για σκληρή δουλειά, αυτό το ζώδιο μπορεί να είναι αρκετά λογικό και πρακτικό», λέει η Loftis. Η επίτευξη των στόχων και η οργάνωση έχουν πάντα προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ζώδιο με πιο ισχυρή εργασιακή ηθική από τον Αιγόκερο. Επιπλέον, αυτό το ζώδιο της γης θέλει πάντα ποιοτικά αποτελέσματα, γι’ αυτό και συνήθως η πρακτική του πλευρά κυριαρχεί.

1. Ταύρος

Οι Ταύροι επιδεικνύουν πείσμα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο, αλλά στην πραγματικότητα αυτό τους βοηθά να παραμένουν προσγειωμένοι ανεξάρτητα από την κατάσταση. Αυτά τα ζώδια της γης είναι πολυμήχανα και σταθερά και δεν υπάρχουν πολλά που θα τους έβγαζαν εκτός πορείας. Τέτοιου είδους ιδιότητες είναι που τους έχουν αναδείξει ως το πιο πρακτικό ζώδιο. Ο Marquardt αναφέρει ότι οι Ταύροι όντως απολαμβάνουν τις πολυτέλειες της ζωής, αλλά «όταν τους πιέζουν, ξέρουν πώς να παραμείνουν πρακτικοί και να λειτουργούν με τον πιο αποτελεσματικό και λιτό τρόπο».