Granola με μήλα, pecan και quinoa

Granola με μήλα, pecan και quinoa

Το να ξεκινάς ευχάριστα τη μέρα σου είναι εύκολο αν εντάξεις στο πρωινό σου κάτι νόστιμο, θρεπτικό και χειροποίητο. Η παρακάτω granola με σπόρους, ξηρούς καρπούς και φρούτα θα κάνει τα πρωινά σου πιο φωτεινά. Με μία ελαφριά γλυκύτητα από το maple syrup αυτό το ευεργετικό μπολ είναι ο ορισμός του feel-good πρωινού.

Θα χρειαστείς:

150γρ (1 κούπα) σπόρους ηλιόσπορου 120γρ (1 κούπα) pecans, ψιλοκομμένα 80γρ (½ κούπα) αμύγδαλα 15γρ quinoa 90γρ (¼ κούπας) maple syrup ¾ της κουταλιάς κανέλα 50γρ αποξηραμένη μπανάνα 30γρ (½ της κούπας) αποξηραμένα μήλα 30γρ goji berries γάλα, γιαούρτι

Πως να το κάνεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 140°C. Ανακάτεψε τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το maple syrup και την κανέλα και ανακάτεψε να ενωθούν. Άπλωσε το μείγμα σε ένα ταψί που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψ

Ψήσε την granola για 25-30 λεπτά. Άφησέ το να κρυώσει για μία ώρα.

Ανακάτεψε τα φρούτα με την granola και σέρβιρε με γάλα ή γιαούρτι. Η granola διατηρείται αεροστεγώς για δύο εβδομάδες.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.