Πριν από μερικές ημέρες το HBO Max κυκλοφόρησε ένα ακόμη trailer του θρυλικού reboot του Gossip Girl δίνοντας μας ακόμη περισσότερους λόγους να ανυπομονούμε για την 8η Ιουλίου. Και για όσους ακόμη αναρωτιούνται για τη γνώριμη φωνή της αφηγήτριας: Ναι, είναι και πάλι η Kristen Bell.

To νέο trailer του Gossip Girl ξεκινά σαν ένα καλοστημένο θρίλερ 

Aν δεν ξέραμε ήδη ότι πρόκειται για μία σειρά με μαθητές λυκείου, θα αμφισβητούσαμε το είδος της. Το καστ της σειράς είναι μαζεμένο σε ένα πολύ λαμπερό πάρτι σε κάποιο loft στο Upper East Side. Μέσα από την αργή κίνηση της κάμερας καταλαβαίνουμε και τις μεταξύ τους σχέσεις. Ποιος συμπαθεί ποιον, ποιος προσποιείται ότι συμπαθεί κάποιον κ.λπ. Η φωνή της παντογνώστριας αφηγήτριας όμως δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια για να πιστέψουμε ότι αυτό είναι άλλο ένα συνηθισμένο πάρτι γι’αυτούς.

Όταν χτυπούν ταυτόχρονα τα κινητά όλων με κάποιο μήνυμα, εμείς αρχικά θυμόμαστε την έκφραση των πρωταγωνιστριών στο Pretty Little Liars. Ο κλασικός ήχος της ειδοποίησης μηνύματος αναλαμβάνει και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία. Όλοι είναι εμφανώς ενοχλημένοι και το vibe του πάρτι διαλύεται μέσα σε δευτερόλεπτα. Φαίνεται πως η φωνή της Kristen Bell κάνει όσα υπόσχεται.

Αν κάτι μας κέρδισε ήδη από το trailer, αυτό είναι η διαφορετικότητα και η ποικιλία στο καστ

Αυτή τη φορά η σειρά δεν θα επικεντρωθεί στις ιστορίες λευκών και straight μαθητών λυκείου. Θα δούμε LGBTQ+ χαρακτήρες και πρωταγωνιστές άλλων εθνικοτήτων. Στην original σειρά, είχαμε μόνο δύο περιπτώσεις χαρακτήρων που δεν συμπλήρωναν τα κουτάκια “λευκός” και “straight”. Αυτό ήρθε η ώρα επιτέλους να αλλάξει.

Όσο γι’αυτούς που ρωτούν για το αν θα επιστρέψει το παλιό καστ, η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Με εξαίρεση τη φωνή της Kristen Bell, δεν είναι αυτό το νόημα του reboot. Οι δημιουργοί δεν έψαξαν να βρουν μία καινούρια Blair και μία νέα Serena, αλλά να δείξουν πως μία τέτοια κλίκα πλούσιων μαθητών θα ζούσε σήμερα εκεί. Βέβαια, δεν αποκλείουμε ποτέ την cameo εμφάνιση κάποιου από τους παλιούς πρωταγωνιστές. Αρκεί να είμαστε ιδιαίτερα παρατηρητικοί.