Το σπίτι μας είναι μια μικρογραφία του κόσμου στον οποίο επιλέγουμε να ζήσουμε. Έχουμε την ελευθερία να τον διακοσμήσουμε όπως ακριβώς θέλουμε. Ανεξαρτήτως όμως από τα χρώματα και τα έπιπλα, είναι όμορφο να έχεις μια γωνία καθαρά για τις στιγμές ηρεμίας σου. Οφείλουμε στον εαυτό μας λίγο χρόνο για εμάς ή για ένα όμορφο και άνετο πνευματικό ταξίδι. Ποιος είναι λοιπόν ο πιο κατάλληλος οδηγός σε ένα τέτοιο ταξίδι; Ένα βιβλίο. Αυτές λοιπόν είναι μερικές ιδέες για να διαμορφώσεις κι εσύ μια γωνιά διαβάσματος στον χώρο σου.

1. Διακόσμησε το χώρο σου με βάση το τι είναι λειτουργικό

Θέλεις σίγουρα άνεση στη γωνιά διαβάσματός σου αλλά θα βοηθούσε να είναι και πρακτική. Οπότε επίλεξε έπιπλα από ξύλο ή hemp και πρόσθεσε δίπλα στην πολυθρόνα σου ένα τραπεζάκι. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να βυθίζεσαι σε εικόνες και να ακουμπάς το βιβλίο σου δίπλα, τις στιγμές που θέλεις να επεξεργαστείς ό,τι διάβασες.

2. Άλλαξε την ατμόσφαιρα της γωνίας διαβάσματός σου με τον κατάλληλο φωτισμό

Όποια ώρα και αν επιλέγεις να διαβάζεις, πρέπει να διαλέξεις τον κατάλληλο φωτισμό για να μην κουράζεσαι. Διακόσμησε λοιπόν τη γωνιά διαβάσματός σου με μικρές λάμπες για να δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

3. Εμπνεύσου βάζοντας ράφια γεμάτα με βιβλία γύρω στο χώρο σου

Γύρω από την όμορφη γωνία σου θα μπορούσες να προσθέσεις ράφια με βιβλία. Θα είναι σαν να σχεδιάζεις την προσωπική σου βιβλιοθήκη μέσα στον χώρο σου, αλλά και θα σε εμπνεύσει να συγκεντρωθείς στο βιβλίο που διαβάζεις.

4. Σπάσε τη μονοτονία με έναν πίνακα

Αν δεν προτιμάς τα βιβλία γύρω από το χώρο διαβάσματός σου, διατήρησε τις λιτές γραμμές που τον διαμορφώνουν προσθέτοντας μια όμορφη λεπτομέρεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει επιλεγεί ένας φωτεινός πίνακας, που δεν σου αποσπάει την προσοχή. Απλά κάνει τη γωνία να φαίνεται πιο φιλόξενη.

5. Διακόσμησε με βάση τον όγκο του χώρου σου – σκέψου έξυπνα

Αν δεν έχεις χώρο για τραπεζάκι μπορείς εύκολα να στηρίξεις κάπου έναν δίσκο για τον καφέ σου. Μια εξίσου γρήγορη λύση για τον φωτισμό είναι το να δημιουργήσεις τη γωνία διαβάσματός σου δίπλα σε ένα παράθυρο.

featured image: Style by Emily Henderson