Πιστεύει πως πάντα υπάρχει ένας άντρας που έρχεται και σου ανατρέπει τα δεδομένα. Για τη Λένα Δροσάκη φαίνεται πως αυτός ο άντρας, είναι ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Λίγες μέρες πριν, της έκανε πρόταση γάμου στο μαγαζί όπου διασκέδαζαν και σε λίγους μήνες, θα φέρουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Είναι φωτεινή, αέρινη και λαμπερή. Έχει χαρακτηριστική φωνή, και λένε πως είναι όσο γλυκιά φαίνεται.

Διάβασε τα δέκα πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις για τη Λένα Δροσάκη

1. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Έχει τρεις μεγαλύτερους αδελφούς και κάποτε, ήθελε να γίνει ηλεκτρολόγος.

2. Εργαζόταν στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, όταν αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να πάει στην Αθήνα με μοναδικό της στόχο την υποκριτική.

3. Η υποκριτική, της προέκυψε δίχως να το καταλάβει. Μετά από μία παράσταση που παρακολούθησε στην Πάτρα με πρωταγωνίστρια την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ένιωσε απλώς, πως ήθελε να ζήσει αυτό που ζούσαν εκείνοι.

4. Παραδέχεται πως το κομμάτι της επιβίωσης όταν είσαι ηθοποιός, είναι πολύ δύσκολο. Ξέρει όμως πως δε θα μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο.

5. Αυτό που της λείπει από την Πάτρα, είναι οι άνθρωποι της. Οι γονείς της ζουν ακόμα εκεί , βλέπουν όμως όλες της τις παραστάσεις και όπως η ίδια λέει, είναι αυτοί που την επαναφέρουν στο τώρα.

6. Για τους αγαπημένους της ανθρώπους, έχει πάντα ένα άλλο όνομα. Δεν τους θεωρεί δικούς της αν τους προσφωνεί όπως όλοι οι άλλοι.

7. Αγαπάει να μαγειρεύει και να κάνει βόλτες στην Πλάκα.

8. Παλιότερα, φορούσε πάντα τη μάσκα της δυνατής και δεν ζητούσε εύκολα βοήθεια από κάποιον. Σήμερα εκφράζει τα συναισθήματα της και γι’αυτό, νιώθει ευλογημένη.

9. Πιστεύει πως η αποτυχία είναι αναγκαία και πως μέσα από αυτή, γινόμαστε πιο δυνατοί.

10. Το 2015, για την ερμηνεία της στα έργα “Ramona Travel – Η γη της καλοσύνης” και “Πολιτισμός : μια κοσμική τραγωδία”, τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Αφιέρωσε το βραβείο στους ηθοποιούς της γενιάς της που προσπαθούν παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Φωτογραφίες: Sandy & Odysseas | sovisualphotography.com | mua: Ιωάννης Μιχαλέλης contact  για το Savoirville Free Press, #Οκτ.2015