Αν είσαι αποφασισμένη να γυρίσεις για λίγο την πλάτη σου στη fast fashion αγορά και να αποκτήσεις είδη εμπνευσμένα από τις διασημότερες οικογένειες του κόσμου, τότε καλωσόρισες στην old money αισθητική και σε μερικές από τις ιδέες που σου προτείνουμε.

Κάποιος που θαυμάζει την ”αισθητική του παλιού χρήματος” αναζητά διαχρονικά κομμάτια, όπως αυτά που είχαν στη ντουλάπα τους η οικογένεια Kennedy και η πριγκίπισσα Diana. Μία γρήγορη αναδρομή στη δεκαετία των ’90s θα σε πείσει πως ορισμένα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ αντέχουν στον χρόνο, με την αξία τους όλο και να μεγαλώνει.

Τι σημαίνει η οld money αισθητική και πως έγινε trend

Είναι ένας τρόπος ντυσίματος “από τα παλιά”. Η αισθητική του #oldmoney έγινε ένα από τα πιο viral hashtag, τις τελευταίες ώρες στο Tiktok και συγκέντρωσε περισσότερες από 566 εκατομμύρια προβολές. Στην ουσία, πρόκειται για βίντεο που αφορούν το πως συνήθιζαν να ντύνονται τα μέλη της δυναστείες των Kennedy, των Gatty και Vanderbilts και άλλων διάσημων οικογενειών.

Τι φορούσαν; Ρούχα με ποιοτικές ραφές, ποιοτικά υποδήματα, εξαιρετικά υφάσματα ενώ υπάρχει πλήρης απουσία λογοτύπων. Η αξία των όσων φορούσαν ήταν ασφαλώς μεγάλη, για αυτό αν θέλεις να ακολουθήσεις αυτό το trend έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι δεν μιλάμε για ένα οικονομικό “hobby”.

Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε μερικά από τα διασημότερα brands, όπως Burberry, Coach, Tommy Hilfiger που βρίσκονται πίσω από τις εμφανίσεις των πλουσιότερων οικογενειών, για να εμπνευστείς και να ετοιμάσεις την επόμενη αγορά σου.

Burberry

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Burberry (@burberry)

Tommy Hilfiger

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Tommy Hilfiger (@tommyhilfiger)

Loro Piana 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Loro Piana (@loropianaofficial)

Barbour

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Barbour (@barbour)

Coach 

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Coach (@coach)

Peserico