Θα θέλαμε πολύ να υποστηρίξουμε την άποψη ότι η νέα σειρά The Baby εξερευνά την ιδιόμορφη σχέση των millenials με τα μωρά: κάποιοι τα θέλουν πολύ, ενώ άλλοι καθόλου. Ωστόσο, κάτι μας λέει πως αυτό το δίπολο είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε γενιάς. Η νέα σειρά σε παραγωγή του ΗΒΟ φαίνεται πως επέλεξε να προσεγγίσει αυτό το θέμα με έναν πολύ παράδοξο τρόπο.

Στο The Baby η Natasha βρίσκεται ξαφνικά με ένα παιδί στα χέρια της, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες

Η Natasha είναι μία 38χρονη γυναίκα που έχει βαρεθεί να βλέπει τη μία φίλη της μετά την άλλη να αποκτά παιδί. Η ίδια προσπαθεί να ζει τη ζωή της με τον ίδιο ανέμελο τρόπο κι ας επιμένουν όλοι γύρω της πως πρέπει να γίνει πιο υπεύθυνη και να “νοικοκυρευτεί”. Τα πάντα, όμως, στη ζωή της αλλάζουν όταν ξαφνικά έρχεται στα χέρια της ένα μωρό κυριολεκτικά ουρανοκατέβατο. Προσπαθώντας να πείσει τους πάντες πως δεν πρόκειται για δικό της μωρό, η Natasha επωμίζεται την φροντίδα αυτού του παιδιού, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Ταυτόχρονα, το μωρό αυτό δοκιμάζει την υπομονή και τις αντοχές της πολλές φορές. Αποδεικνύεται πως δεν πρόκειται για ένα “φυσιολογικό” μωρό, αλλά για κάτι που αγγίζει τα όρια της φαντασίας και του τρόμου. Ειδικά αν έχεις παρακολουθήσει ποτέ την ταινία Το Μωρό της Ρόζμαρι, τότε ξέρεις τι να περιμένεις. Το ερώτημα που παραμένει μέχρι το τέλος της σειράς είναι το εξής: Θα μπορέσει ποτέ η Natasha να ξαναέχει την ανέμελη ζωή της;

Η σειρά αποτελεί μία ιδιαίτερη μεταφορά για τη σημασία της μητρότητας

Σε μία δεύτερη ανάγνωση, η σειρά ίσως θέλει να δείξει την πραγματικότητα της μητρότητας για πολλές γυναίκες εκεί έξω. Γυναίκες που δεν είναι έτοιμες να γίνουν μητέρες, γυναίκες που δεν είναι έτοιμες να θυσιάσουν τη δική τους ανεμελιά για τη φροντίδα κάποιου άλλου. Για πολλές από αυτές, η μητρότητα όντως στο μυαλό τους ισοδυναμεί με θρίλερ. Σε αντίθεση με όσα επιβάλλει η κοινωνία ακόμη και σήμερα, η πραγματικότητα της μητρότητας είναι πολύ διαφορετική από αυτό το ροζ συννεφάκι που οι περισσότεροι νομίζουν. Και η νέα σειρά The Baby σχολιάζει ακριβώς αυτό – με πολύ αυτοσαρκασμό.