Ο καθένας μας έχει τον δικό του αγαπημένο τρόπο για να χαλαρώνει και να ηρεμεί. Πώς όμως μπορούμε να βοηθήσουμε τον άνθρωπό μας να χαλαρώσει στο τέλος μίας πολύ κουραστικής ημέρας; Ανάλογα με τη δική του γλώσσα αγάπης. Υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι που μπορούμε να δοκιμάσουμε για σίγουρη επιτυχία. 

Ποιες είναι οι γλώσσες της αγάπης;

Υπάρχουν πέντε γλώσσες αγάπης. Η στοργή, το να λαμβάνεις δώρα, ο ποιοτικός χρόνος μαζί με το ταίρι σου, τα λόγια επιβεβαίωσης και τέλος οι πράξεις υπηρεσίας. Αν καταλάβουμε τι γλώσσα μιλάει ο σύντροφος μας στην αγάπη, θα καταλάβουμε καλύτερα τις ανάγκες του. Έτσι, θα ξέρουμε πως να του δείξουμε την αγάπη μας με τον καλύτερο τρόπο. Φυσικά αυτό σημαίνει πως θα μπορούμε να τον βοηθήσουμε να χαλαρώσει και να ηρεμήσει στις δύσκολες στιγμές.

Οι γλώσσες της αγάπης είναι σημαντικές επειδή μας βοηθούν να επικοινωνήσουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε με το σύντροφο μας. Επίσης, μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι δείχνουν της αγάπη τους προς τα εμάς, ακόμα και αν δεν το νιώθουμε. Τέλος, μας δίνουν μια καλύτερη εικόνα για το πώς να δείξουμε την αγάπη με έναν τρόπο που  θα την εκλάβει το ταίρι μας ακόμα και αν είναι διαφορετικό από τη δική μας γλώσσα αγάπης. 

4 ζώδια που δεν τα παρατάνε ποτέ σε μια σχέση
Elite Daily

Λόγια επιβεβαίωσης

Οι άνθρωποι που μιλούν αυτήν την γλώσσα της αγάπης θέλουν να ακούν συχνά ότι τους εκτιμάς και τους αγαπάς. Θέλουν να ακούν πως τους θαυμάζεις και πως θα είσαι πάντα εκεί για αυτούς. Ο λόγος που μπορεί να νιώσουν ανασφάλεια σε μία σχέση είναι αν αισθανθούν πως οι προσπάθειές τους δεν αναγνωρίζονται. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον λόγο σου για να τον διαβεβαιώσεις για την αγάπη σου και για το πόσο τον εκτιμάς.

Πώς λοιπόν θα τον βοηθήσεις να χαλαρώσει; Θα χρειαστεί να του πεις πόσο πολύ εκτιμάς όλα όσα κάνει, να του πεις πόσο καλό αγόρι, σύζυγος, πατέρας… είναι. Πρέπει να του τονώσεις το ηθικό και να τον κάνεις με τα λόγια σου να νιώσει πόσο πολύ τον αγαπάς και πόσο πολύ τον θαυμάζεις. Να του θυμίσεις πόσα καλά πράγματα κάνει σε καθημερινή βάση και να τον ευχαριστήσεις.

Ποιοτικός χρόνος

Για κάθε ζευγάρι είναι σημαντικό να περνά ποιοτικό χρόνο μαζί. Αυτό σημαίνει να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν μαζί. Το τι σημαίνει ποιοτικός χρόνος για τον κάθε άνθρωπο αλλά και για το κάθε ζευγάρι είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να βρείτε μόνοι σας. Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν αφιερώνεται χρόνο ο ένας στον άλλον μειώνει σημαντικά το στρες. Γι’ αυτό, κάθε φόρα που παρατηρείς πως ο σύντροφος σου είναι υπό μεγάλη πίεση και στα πρόθυρα νευρικής κρίσης πρέπει να βρίσκεις να κάνετε κάποια πράγματα μαζί. Μπορείτε για παράδειγμα να μαγειρέψετε παρέα ή να βγείτε φαγητό. Μπορείτε να πάτε σινεμά ή μία ωραία βόλτα κοντά στη θάλασσα. Σε κάποιες περιπτώσεις το ιδανικό θα είναι ένα Σαββατοκύριακο μακριά από όλα και όλους. Μόνο εσύ, εκείνος και η αγάπη σας. 

Δώρα

Αυτή η γλώσσα αγάπης έχει να κάνει με το να ξέρει το ταίρι σου πως τον σκέφτηκες και αφιέρωσες χρόνο για να βρεις τι θα τον κάνει χαρούμενο. Δεν τον ενδιαφέρει το ποσό των χρημάτων που θα ξοδέψεις αλλά το ότι το δώρο σημαίνει κάτι. Είτε είναι κάτι συμβολικό για τη σχέση σας ή και κάτι όπως ένα ωραίο στυλό για την πρώτη μέρα στην καινούργια δουλειά. Για να τον βοηθήσεις να χαλαρώσει θα μπορούσες να το κάνεις δώρο ένα μασάζ. Ή αν το έχεις, φυσικά θα μπορούσες να το κάνεις μασάζ και εσύ.

Πράξεις εξυπηρέτησης

Εάν ο σύντροφός σου μιλά αυτή την γλώσσα αγάπης, πρέπει οι πράξεις σου να τον βοηθούν να λύσει τα θέματα που τον απασχολούν. Αν για παράδειγμα είναι αγχωμένος, κάτι που ξέρεις ότι θα τον χαλαρώσει είναι το πιο ιδανικό δώρο που μπορείς να του κάνεις. Μπορείς να του μαγειρέψεις το αγαπημένο του φαγητό, να ετοιμάσεις ένα ζεστό μπάνιο, ή οτιδήποτε άλλο ξέρεις πως αγαπά να κάνει όταν είναι υπό πίεση. 

Στοργή

Εδώ δεν μιλάμε μόνο για το σεξ (αν και ίσως βοηθήσει). Μιλάμε για τα μικρά κομμάτια της καθημερινότητας που σας φέρνουν πιο κοντά. Το να κάθεστε αγκαλιά στον καναπέ, το να κοιμάστε μαζί, το να κρατάτε το χέρι ο ένας του άλλου. Αυτά τα μικρά και απλά πράγματα μπορούν να κάνουν πολλά σε μία σχέση. Θα δείξουν στο ταίρι σου πως είναι πολύ σημαντικός για σένα και πως τον αγαπάς πολύ. Όταν ξέρεις πως περνάει δύσκολα στη δουλειά ή έχει αγχωθεί τον τελευταίο καιρό για κάποιο λόγο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι εκεί για αυτόν. Δεν χρειάζεται πολλά, απλά να είσαι σχεδόν μόνιμα σε ένα mood αγκαλιάς.

Featured image: Elite Daily