Είναι η ώρα να το παραδεχτούμε! Ενώ αγαπάμε και έχουμε βολευτεί τα Airbnb, η αλήθεια είναι ότι έχουμε μια παραπάνω αδυναμία σε ένα όμορφο και πολυτελές ξενοδοχείο. Ποιος δεν θα ήθελε να επωφεληθεί από όλες τις εξωφρενικές ανέσεις ενός θέρετρου; Ίσως όμως το καλύτερο μέρος κάθε διαμονής σε ξενοδοχείου είναι το κρεβάτι.

Αυτό το τεράστιο κρεβάτι με τα απαλά και καθαρά σεντόνια και ένα στρώμα τόσο άνετο που αισθάνεσαι σαν να σε τραβάει μέσα του, πραγματικά αισθάνεσαι σαν να κοιμάσαι σε ένα σύννεφο. Τα κρεβάτια των ξενοδοχείων είναι εξαιρετικά άνετα. Ο στόχος είναι όλοι να απολαύσουν πλήρως τις διακοπές τους, ξεκινώντας από έναν απίστευτο ύπνο. Μπορείς εύκολα αυτή την εμπειρία να την μεταφέρεις στο σπίτι σου ακολουθώντας τις συμβουλές μας.

meuestilodecor.com.br

Το στρώμα

Το έχουμε ξαναπεί το κατάλληλο στρώμα είναι μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις που μπορείς να κάνεις για την κρεβατοκάμαρα σου. Για να επιλέξεις ένα στρώμα σωστά κάνε πολλές δοκιμές για να καταλήξεις σε αυτό που είναι καλύτερο για τις ανάγκες σου. Μια έξτρα συμβουλή που θα σου δώσουμε είναι να προσθέσεις πάνω στο στρώμα κάτι που θα το προστατεύει ακόμα και ένα λεπτό στρωματάκι. Αυτό θα το γλιτώσει από τυχόν φθορές.

Τα υλικά

Αφού επιλέξεις το στρώμα που σου αρέσει ίσως βρεθείς μπροστά σε ένα δίλημμα, σχετικά με το κατά πόσο έχει σημασία ή όχι ποια είδη υλικών θα τοποθετηθούν πάνω αυτό. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: η δική σου άνεση έχει σημασία. Ξέρεις τώρα αυτή η χαλαρωτική αίσθηση που αισθάνεσαι κάθε φορά που γλιστράς σε ένα κρεβάτι ξενοδοχείου. Για να νιώσεις έτσι και στο κρεβάτι σου χρησιμοποίησε ένα πάπλωμα από βαμβάκι. Σίγουρα όλα τα παπλώματα δεν είναι ίδια αυτό πρέπει να το δεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. Για παράδειγμα μερικά έχουν ένα ελαφρύτερο γέμισμα ενώ άλλα είναι βαρύτερα παπλώματα με περισσότερο γέμισμα. Όταν πρόκειται για το ιδανικό πάπλωμα για εσένα, καλό θα είναι να λάβεις υπόψη σου τις δικές σου προτιμήσεις όσο αφορά τον ύπνο.

domino.com

Τα μαξιλάρια

Μπορείς να έχεις όσα περισσότερα μαξιλάρια γίνεται! Μια πληθώρα μαξιλαριών δεν θα δώσει μόνο στο κεφάλι σου και στο λαιμό σου την υποστήριξη που χρειάζονται, αλλά θα βοηθήσει επίσης τα cozy vibes να ρέουν σε όλο το δωμάτιο. Η προσθήκη δύο έως τεσσάρων μαξιλαριών θα κάνει το κρεβάτι σου να φαίνεται σαν ένα σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

Η δύναμη του λευκού

Όπου και αν έχεις ταξιδέψει θα έχει παρατηρήσει ότι τα σεντόνια που χρησιμοποιούν τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι λευκά. Όχι ότι δεν μας αρέσουν τα χρωματιστά ή με μοτίβα σεντόνια, αλλά υπάρχει κάτι αναμφίβολα παρθένο και τόσο πολυτελές σε ένα σύνολο από λευκά σκεπάσματα. Αν από την άλλη το λευκό δεν σε πείθει τόσο μπορείς να το σπάσεις με κάποιο χρωματιστό ή με μοτίβο μαξιλάρι σε κάθε περίπτωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το να διατηρείς τα κλινοσκεπάσματα σου καθαρά.

Το κομοδίνο

Σίγουρα, ένα όμορφο, καλά οργανωμένο κομοδίνο δεν θα εγγυηθεί έναν καλό ύπνο, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει να δώσεις σε ολόκληρο το υπνοδωμάτιό σου μια διαφορετική αίσθηση. Το κομοδίνο είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι του κρεβατιού σου και της εμπειρίας σου στον ύπνο. Καλό θα είναι να έχεις σε αυτό τα απαραίτητα για τη νυχτερινή σου ρουτίνα, αλλά και να το βλέπεις ως τρόπο αναβάθμισης του δωματίου. Είναι σημαντικό να το κρατήσεις οργανωμένο και καθαρό. Αν έχεις αρκετό χώρο, ένα μικρό βάζο με λουλούδια θα προσφέρει τη νότα πολυτέλειας που χρειάζεσαι.

Featured image: MyDomaine