Γράφει η @themothercook στο post της: Αφράτη και γλυκιά ομελέτα, με άρωμα βανίλιας και ξύσμα λεμονιού συνδυασμένη με γλυκές φράουλες και παπαρουνόσπορο.

Λίγα απλά υλικά και μέσα σε λίγα λεπτά έχεις το τέλειο πρωινό! Συνοδεύουμε με γιαούρτι και μέλι για να ξεκινήσει η μέρα δυναμικά και γευστικά.

Υλικά:

2 αυγά

1 κ.γ. ζάχαρη (καστανή)

μια πρέζα αλάτι

μερικές σταγόνες βανίλια

5-10 γρ βούτυρο

φράουλες

παπαρουνόσπορο

λεμόνι ακέρωτο για ξύσμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά τα αυγά με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα αυγά. Με μια σπάτουλα μετακινούμε τα αυγά μέχρι να μην υπάρχει υγρό αυγό.

Γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά για 1′ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε σε πιάτο προσθέτουμε τις φράουλες και διπλώνουμε. Πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και το ξύσμα λεμονιού.

Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και μέλι ή ξηρούς καρπούς.