Μπορεί να σε εξιτάρει η φύση, η εξερεύνηση και οι περιπέτειες. Όταν όμως ακούς camping, δεν ενθουσιάζεσαι στη σκέψη του ότι δεν θα κοιμάσαι έστω και για μερικές μέρες σε ένα κρεβάτι. Δεν είναι εύκολο για όλους να αφήσουν την άνεση του σπιτιού τους και να ζήσουν στη φύση, ονομάζοντας την όλη κατάσταση διακοπές. Αν ανήκεις λοιπόν στο γκρουπ που δυσκολεύεται η λύση είναι το λεγόμενο “glamping”.

Η λέξη αποκαλύπτει από μόνη της περί τίνος πρόκειται: glamorous camping.

Τι είναι λοιπόν το glamping;

Πρόκειται για ένα είδος camping, αλλά πιο άνετο και πιο πολυτελές. Αντί για σκηνή, στο glamping γίνεται χρήση άλλων τύπων καταλυμάτων. Καλύβες, αντίσκηνα ινδιάνικου τύπου (tipi), τροχόσπιτα-τρέιλερ, ακόμα και δενδρόσπιτα.

glamping
redblueguide.com

Ποια τα πλεονεκτήματα;

Δεν χρειάζεται να στήσεις τη δική σου σκηνή

Το καλό με τη διαμονή σε ένα τέτοιο κατάλυμα έγκειται στο ότι είναι ήδη έτοιμα, χτισμένα και είσαι σίγουρος ότι δεν θα δυσκολευτείς με αυτό ούτε θα χρειαστεί να προμηθευτείς εσύ τον εξοπλισμό.

Δεν θα κοιμηθείς σε σκληρό έδαφος

Συνήθως σε αυτά τα καταλύματα χωρούν ολόκληρα κρεβάτια ή έστω στρώματα στο πάτωμα. Οπότε δεν θα φοβάσαι ότι θα ξυπνήσεις κουρασμένη, με πόνους στη μέση και τον αυχένα.

Δεν έχεις το βάρος του κουβαλήματος

Θα ζήσεις μία πιο travel light εμπειρία, καθώς δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις μαζί σου τη σκηνή και όλον τον εξοπλισμό που είναι αναγκαίος για το camping. Έτσι, δε θα φοβάσαι μην ξεχάσεις τίποτα και βρεθείς στη μέση του πουθενά απροετοίμαστος, αλλά και θα έχεις χώρο να πάρεις μαζί σου ό,τι θες χωρίς να αφήσεις κάτι πίσω επειδή απλά ήταν too much.

Έξτρα ανέσεις: φωτισμός, αποθήκευση, μπάνιο

Υπάρχουν φώτα και τις πιο πολλές φορές κάποιος χώρος που χρησιμεύει για αποθήκευση. Καθώς πρόκειται για οργανωμένο μέρος, συνήθως διαθέτει τουαλέτες και μπάνιο, κοινά μεν, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν. Είναι και αυτό μία αναβάθμιση από το πλύσιμο με μαντηλάκια ή βιοδιασπώμενα σαπούνια που δεν καθαρίζουν ή ακόμα και την πλήρη απουσία της έννοιας “καθαριότητα”.

Με λίγα λόγια, έχεις στη διάθεσή σου το minimum των ανέσεων που χρειάζεσαι, αυτές που το camping δεν σου προσφέρει

Τα περισσότερα glamping έχουν ενσωματωθεί στα ήδη οργανωμένα camping, ενώ υπάρχουν και μερικά αυτόνομα. Γιατί να μην ζήσεις και εσύ την εμπειρία της επιστροφής στη φύση, που τόσο ζήλευες όταν το έκαναν οι πιο τολμηροί φίλοι σου; Έτσι, και τη ζεις, και έχεις τις ανέσεις που η απουσία τους σε έκανε να σκέφτεσαι αυτόν τον τρόπο διακοπών δεύτερη φορά.

featured photo: unsplash.com