Πολλές από εμάς ”ζηλεύουμε” αυτές που έχουν υπέροχα σγουρά μαλλιά, αλλά αυτό που πολλές γυναίκες δεν ξέρουν είναι πόση δουλειά χρειάζονται στην περιποίηση τους.

Παρακάτω θα βρεις δέκα συμβουλές περιποίησης ειδικά για σένα με σγουρά μαλλιά που δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο από ό, τι ακούγεται και οι μπούκλες να είναι απρόβλεπτες σε καθημερινή βάση, αλλά θα μπορείς να εφαρμόσεις αυτές τις συμβουλές σε χρόνο μηδέν.

Τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ απλά να τα ακολουθήσεις και μπορούν εύκολα να προστεθούν στην καθημερινή ρουτίνα των μαλλιών σου.

#1 Χτένισε τα μαλλιά από κάτω

Χρησιμοποίησε μια χτένα με μεγάλα δόντια για να δουλέψεις από κάτω προς τα πάνω. Τα σγουρά μαλλιά είναι πιο πιθανό να σπάσουν, οπότε είναι σημαντικό να κάνεις μαλακές κινήσεις στους κόμπους. Μια χτένα με μεγάλα δόντια επιτρέπει στα μαλλιά σου να ξεμπλέκονται ελεύθερα μεταξύ αυτών έναντι μιας λεπτής χτένας δοντιών όπου θα τα μπερδεύει και θα τα ταλαιπωρήσει.

#2 Κάνε styling όταν είναι βρεγμένα

Αυτό σου επιτρέπει να διαμορφώσεις τις μπούκλες σου όπως επιθυμείς ενώ τις κρατάς σε φόρμα μεγαλύτερο διάστημα. Αυτό είναι πολύ βολικό για όσους θέλουν να κάνουν ντους το πρωί, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη χρήση σεσουάρ για να κάνεις το styling που θέλεις.

#3 Μη στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι

Αυτό αποτρέπει τα φριζάρισμα των μαλλιών. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα diffuser εάν θέλεις να στεγνώσεις τα μαλλιά σου με άλλο τρόπο εκτός από τοπιστολάκι. Όλες οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά ξέρουν την καταστροφή που προκαλούν οι φριζαρισμένες μπούκλες!

#4 Βαθιά ενυδάτωση

Η βαθιά ενυδάτωση είναι καλή για όλους τους τύπους μαλλιών. Τα ενυδατωμένα μαλλιά ισοδυναμούν με υγιή μαλλιά, οπότε είναι σημαντικό αυτό να συμβαίνει τουλάχιστον δύο φορές το μήνα, με τις κατάλληλες θεραπείες. Αυτό θα διατηρήσει τα σγουρά μαλλιά σου υγιή και γεμάτα.

#5 Κάνε τα μαλλιά σου κότσο για να κοιμηθείς

Ένας ψηλός κότσος, διατηρεί το σχήμα και τον όγκο των σγουρών μαλλιών σου άψογο για το επόμενο πρωί. Εξαιρετικά εύκολο να το κάνεις και ακόμη πιο εύκολο στο styling όταν ξυπνάς για να ετοιμαστείς την επόμενη μέρα.

#6 Χρησιμοποίησε μάσκες μαλλιών

Οι μάσκες μαλλιών μπορούν να διατηρήσουν τα μαλλιά σου ενυδατωμένα και υγιή! Όλες οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά γνωρίζουν πώς είναι να έχουν φριζαρισμένες άκρες. Χρησιμοποιώντας βαθιές μάσκες μαλλιών DIY, οι μπούκλες σου θα είναι λαμπερές και γεμάτες.

#7 Χρησιμοποίησε ένα ψαλίδι για μπούκλες

Είναι μια καλή ιδέα για να επαναφέρεις τις μπούκλες σου στο στιλ που θέλεις, αλλά καλό θα ήταν να μη το παρακάνεις. Η συχνή χρήση θερμότητας, μπορεί να σου κάψει τα μαλλιά και να σου καταστρέψει τις άκρες.

#8 Κοιμήσου με σατέν μαξιλαροθήκη

Οι σατέν μαξιλαροθήκες μειώνουν την τριβή και τη θραύση των μαλλιών τη νύχτα. Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες είναι γνωστό ότι απορροφούν τα προϊόντα που έχεις στα μαλλιά σου, καθώς και τη φυσική υγρασία και τη λιπαρότητα. Μόλις αφαιρεθούν τα φυσικά έλαια και η υγρασία από τα μαλλιά σου, θα γίνουν πολύ ξηρά και εύθραυστα. Αυτό είναι το στάδιο όπου τα μαλλιά είναι εύκολο να καταστραφούν.

#9 Μη το παρακάνεις με το λούσιμο

Το λούσιμο πολύ συχνά θα προκαλέσει ξηρότητα στα μαλλιά σου. Αυτό θα οδηγήσει σε ξηρά, φριζαρισμένα μαλλιά. Μπορεί επίσης να οδηγήσει τα μαλλιά να σπάσουν στις περιοχές όπου είναι στεγνές. Εστίασε στο λούσιμο των μαλλιών σου 2-3 φορές την εβδομάδα.

#10 Μη τα ακουμπάς συνεχώς

Όσο περισσότερο αγγίζεις και πειράζεις τα μαλλιά σου, τόσο πιο πολύ φριζάρουν. Απόφυγε να παίζεις με τα μαλλιά σου και θα σταματήσεις το φριζάρισμα. Το άγγιγμα των μαλλιών σου προκαλεί επίσης υπερβολική λιπαρότητα, που ρίχνει τον όγκο τους. Αν θέλεις ανέμελες και ζωντανές μπούκλες, προσπάθησε να μην τις αγγίζεις.