Η Georgia είναι μια τριαντάχρονη μητέρα με πολύ σκοτεινό παρελθόν το οποίο προσπαθεί να ξορκίζει μετακομίζοντας συνεχώς από Πολιτεία σε Πολιτεία μαζί με τα παιδιά της. Είναι νέα, ωραία, έξυπνη, αδίστακτη, έχει πολλούς εραστές και λίγους φίλους. Η έφηβη κόρη της -που γεννήθηκε στην Virginia και από εκεί πήρε το όνομά της- αμφισβητεί αρκετά τις μεθόδους επιβίωσης που χρησιμοποιεί η μητέρα της. σα όμως από αυτή την προβληματική τους σχέση, τελικά διαπιστώνει τόσο η ίδια όσο και ο θεατής ότι σιγά σιγά, γίνεται τρομακτικά ίδια με εκείνη.

Στα δέκα επεισόδια της σειράς την οποία, ναι, είδα σε ένα 24ωρο χωρίς να βαρεθώ καθόλου, γίνονται αναφορές σε πάρα πολλά ζητήματα που απασχολούν τους σύγχρονους εφήβους.

Η πολύ cool παρέα της Ginny, ενώ φαινομενικά δείχνει απροβλημάτιστη, αποτελείται από τέσσερα κορίτσια τα οποία έχουν το κάθε ένα τη δική του ιστορία. Η μία αυτοτραυματίζεται. Η άλλη έχει πρόβλημα με την εικόνα της και δένει με ταινίες τους μηρούς της για να δείχνει ακόμα πιο skinny. Η τρίτη είναι λεσβία και η τέταρτη υιοθετημένη.

Πρόκειται για μια σειρά η οποία αναφέρεται με τον τρόπο της σε όλα τα προβλήματα που μαστίζουν το σύγχρονο γίγνεσθαι. Τον ρατσισμό απέναντι στις μαύρες γυναίκες, το ζήτημα της ταυτότητας που απασχολεί τους ανθρώπους μεικτών φυλών καθώς και τη σεξουαλική κακοποίηση γονέα σε παιδί. Με ένα πολύ συγκεντρωτικό τρόπο, στερεοτυπικές και ασύμβατες φιγούρες αναμειγνύονται στο σενάριο του “Ginny & Georgia”. Παρουσιάζουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα της σημερινής κοινωνίας, με τις όποιες αντιθέσεις και δίπολα αυτή περιλαμβάνει. Για παράδειγμα: φτωχός- πλούσιος, λευκός – μη λευκός, βόρειος – νότιος. Και το κάνει επιτυχημένα.

Netflix

Όσον αφορά στην Georgia, ήταν ένα κορίτσι που αναγκάστηκε στην εφηβεία της να φύγει από το σπίτι. Η μητέρα της ήταν τοξικομανής και ο πατριός της την βίαζε εξακολουθητικά. Προσπάθησε να επιβιώσει από τα 15 της χρόνια χωρίς να έχει χρήματα και μόρφωση. Σκοπός ήταν να μην της αφαιρεθεί η κηδεμονία της κόρης της, χρησιμοποιώντας αρκετές φορές αθέμητες μεθόδους. Το σήμερα τη βρίσκει να έχει στο σπίτι της δυο παιδιά, δυο όπλα, μερικούς δονητές στο συρτάρι του κομοδίνου της και πολλά μυστικά κρυμμένα σε ένα κουτί στη ντουλάπας της.

Όσον αφορά στην Ginny, η εφηβεία της τη βρίσκει να έχει πρώτη φορά φίλες. Να κάνει σεξ, να κάνει σχέση, να γίνεται δημοφιλής στο σχολείο και να γεμίζει με οργή για τα ψέματα της μητέρας της. Όμως η σχέση με τις φίλες της δοκιμάζεται, το σεξ δεν είναι όπως το περίμενε, στη σχέση της καταλήγουν να υπάρχουν τρία πρόσωπα. Αποκαθηλώνεται απότομα από ‘βασίλισσα του χορού’ και μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε αυτό που τονίζει σε ολόκληρη τη διάρκεια της σειράς ότι σιχαίνεται: Τη μητέρα της. 

 featured photo: Νetflix