Παρακάτω θα βρεις έξι γυναίκες που μας εμπνέουν και αποτελούν εν δυνάμει role models βγαλμένα απευθείας από τον κόσμο της μόδας, τον οποίο κυριολεκτικά διαμορφώνουν αυτή τη στιγμή.

#1 Ashley & Mary-Kate Olsen

Οι δίδυμες Olsen κατάφεραν να αναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους στο προσκήνιο, αφού πέρασαν την παιδική τους ηλικία πρωταγωνιστώντας σε ταινίες. Δεν ικανοποίησαν το “στερεότυπο” κερδίζοντας μικρούς ρόλους προσπαθώντας να πετύχουν και ως ενήλικες, αλλά διοχέτευσαν την αισθητική τους και την πηγαία αγάπη τους για τη μόδα, στη δημιουργία ενός brand. Το Row περιέχει συλλογές με καθαρές γραμμές, minimal ρούχα και loose αλλά χωρίς να φτάνει στο boho αισθητική.

#2 Adwoa Aboah

Είναι σχεδόν αδύνατον να χωρέσεις σε μια λίστα όλους τους λόγους για τους οποίους η Βρετανίδα Adwoa Aboah αποτελεί έμπνευση. Εκτός από το ασυνήθιστα όμορφα πρόσωπό της και τις πολυάριθμες εμφανίσεις της σε catwalks και καμπάνιες, αυτό αυτό που την κάνει gamechanger της βιομηχανίας είναι η αφοσίωσή της σε θέματα ψυχικής υγείας και wellness. Η online κοινότητα που έχει δημιουργήσει, Gurls Talk, δίνει σημαντικά μαθήματα στις γυναίκες. Από την ενδυνάμωση μέχρι τον αθλητισμό και το σεξ.

#3 Yoon Ahn di AMBUSH®

Ούσα σχεδιάστρια κοσμημάτων για τον Dior Homme και στενή συνεργάτιδα του Kim Jones, η Yoon είναι μια από τις πιο δημιουργικές γυναίκες εκεί έξω αυτή τη στιγμή. Και εκτιμάται απόλυτα για αυτό. Μετρώντας στο ενεργητικό της συνεργασίες με brands όπως η Nike, έχει να προσφέρει πολλά στον κόσμο της μόδας από εδώ και πέρα.

#4 Peggy Gou

Είναι η νεαρότερη Κορεάτισσα που έχει παίξει ηλεκτρονική μουσική στον παγκόσμιο “ναό” της ηλεκτρονικής μουσικής, το Berghain του Βερολίνου. Με το πέρασμα του χρόνου, έχει αναδειχτεί σε μια από τις πιο ταλαντούχες DJs στον κόσμο, χωρίς να αφήνει το πάθος της για τη μόδα. Βρίσκεται συχνά στα front rows επιδείξεων μόδας, ενώ ήταν ένα από τα πρόσωπα της καμπάνιας Baguette του οίκου Fendi.

#5 Ava Nirui aka Avanope

Ίσως να πρόκειται για τη βασίλισσα του DYI στο Instagram. Το Champion hoodie της με το logo του Gucci σήμερα αποτελεί cult item. Η Ava ξεκίνησε από τη Vans και με το πέρασμα του χρόνου έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας στον κόσμο: Opening Ceremony, Helmut Lang, Hood by Air. Κυρίως όμως με τον Marc Jacobs με τον οποίο συνεργάστηκε για μια σειρά από hoodies που έγιναν sold-out.

images: nssgclub.com