Αν ψάχνεις ένα κομψό κοντό κούρεμα αυτό το καλοκαίρι, κάνε το ιταλικό bob της δεκαετίας του ’60. Ένα κούρεμα με όγκο στις άκρες, που αγκαλιάζει το λαιμό, αφήνει τα μαλλιά αρκετά μακριά για να τα μαζεύεις και αρκετά κοντά για να τραβήξεις τα βλέμματα, χάρη στην όμορφη γραμμή του. “Το Italian bob μπορεί να διαμορφωθεί με οποιαδήποτε χωρίστρα, που σημαίνει ότι μπορείς πάντα να πετύχεις τον όγκο της δεύτερης ημέρας που όλοι αγαπάμε”, λένε οι Sean Paul Nother και Nick Latham, ιδρυτές της The Hair Bros.

Το ιταλικό bob είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις των τελευταίων ετών, αλλά η ανανέωση με την επίδραση της δεκαετίας του ’60 έχει να κάνει με μια λεπτή λεπτομέρεια – λίγη επιπλέον λάμψη και καμπύλη μέσα από τις στρώσεις. Η επανάληψη της δεκαετίας του ’60 δανείζεται στοιχεία από το baroque bob -ένα άλλο δημοφιλές κόψιμο, σαν το bouncy cut της Zendaya, αλλά με όλο το σώμα, την κίνηση και την υφή του πρωτοτύπου.

“Η ομορφιά αυτού του κουρέματος έγκειται στην ευελιξία του”, λένε τόσο o Nother όσο και o Latham. “Η βαρύτητα επιτρέπει την παριζιάνικη, αεροξηραμένη αίσθηση όταν το αφήνετε φυσικό, αλλά μπορείτε επίσης να το περάσετε με μια βούρτσα για την κλασική γοητεία της δεκαετίας του ’60”. Ταιριάζει σε όλους, αλλά για να το πετύχεις, το κούρεμά σου πρέπει να είναι προσαρμοσμένο σε εσένα, στον τύπο των μαλλιών σου και στο σχήμα του προσώπου σου. “Δεν υπάρχουν δύο κεφάλια με τα ίδια μαλλιά, οπότε πρέπει να κόβεις κάτι ξεχωριστό για κάθε άτομο”. Συνιστούν να συγκεντρώσεις έναν φάκελο με εικόνες αναφοράς με κουρέματα για να σε βοηθήσει να ενημερωθείς για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσεις.

Όταν το ιταλικό bob της δεκαετίας του ’60 είναι σωστά κομμένο, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ώρες για να το φτιάξεις – θα πρέπει να πέφτει ακριβώς με τον σωστό τρόπο. “Το ωραίο με αυτό το στιλ είναι ότι είτε έχετε πέντε είτε 50 λεπτά στη διάθεσή σας, πάντα δείχνει σούπερ κομψό”, λένε. “Ακόμα κι αν απλά βάζετε τα μαλλιά σας πίσω από τα αυτιά για να τα βγάλετε από τη μέση, το ογκώδες περίγραμμα επιτρέπει σε αυτό το κούρεμα να εκπέμπει ένα δυνατό στυλ”.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by laura wittek 🧚🏼 (@lauraverwi)

Άλλοι τρόποι να το στυλιζάρεις; Χώρισέ το στη μέση για να πλαισιώσεις τα ζυγωματικά σου και άφησε τα μαλλιά να στεγνώσουν στον αέρα για μια ελαφρώς πιο ατημέλητη αίσθηση. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο -και θέλεις ένα παριζιάνικο λουκ– “τρίψε λίγο σπρέι υφής στα μαλλιά σου και άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά”, προτείνουν. “Είναι ένα ιδανικό look για τις πρωινές διαδρομές στη δουλειά ή το πανεπιστήμιο”. Και για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια, για φαγητό έξω; “Πρόσθεσε λίγο αφρό, στέγνωσε τα μαλλιά και, στη συνέχεια, γύρισε τα σε πλαϊνή χωρίστρα για όγκο και κίνηση που θυμίζει τη δεκαετία του ’60”.

Όπως και να το φτιάξεις, το ιταλικό bob είναι διαχρονικό, αβίαστο και απίστευτα δροσερό, καθώς πλαισιώνει το πρόσωπο και δείχνει εξίσου ωραίο όταν είναι δεμένο σε αλογοουρά όσο και όταν τα μαλλιά σου είναι κάτω.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by GINE MARGRETHE (@ginemargrethe)