Έχεις παρατηρήσει ποτέ τι κοινό έχουν όλες αυτές οι #interiorinspirations φωτογραφίες στο Pinterest ή στο Instagram; Και όχι, δεν μιλάμε για τα φυτά και τα vintage αντικείμενα στην άκρη. Είναι απλό: τα λευκά σεντόνια και παπλώματα.

Υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο στην ουδέτερη και καθαρή εμφάνιση του χώρου και τα λευκά παπλώματα είναι εδώ για να το επιβεβαιώσουν. Κυρίως την ώρα του ύπνου.

Γιατί;

Είναι απλό. Το άσπρο ισοδυναμεί με την ηρεμία. Ένα κρεβάτι είναι το σήμα κατατεθέν σε ένα υπνοδωμάτιο μιας και είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο στο χώρο. Έτσι, αν τα σεντόνια είναι έντονα, ο χώρος μπορεί να δείχνει “φορτωμένος”, πράγμα που δεν βοηθάει στη χαλάρωση.

Δεν είναι όμως μόνο τα χαλαρωτικά του οφέλη

“Το λευκό το ιδανικό φόντο για κάθε σημείο του δωματίου,” αναφέρει η Emma Hooton, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων στο Tielle Love Luxury του Studio Hooton. “Ξεκίνα με έναν άδειο, ουδέτερο καμβά και δούλεψέ τον, με παιχνιδιάρικα μαξιλάρια και ό,τι άλλο θα σε κάνει να μη βλέπεις την ώρα να γυρίσεις στο κρεβάτι σου.”

Το να απορρίπτεις τα χρωματιστά σεντόνια δεν κάνει καλό μόνο στην αισθητική του χώρου αλλά και στο πλυντήριο σου, μιας και είναι πολύ πιο δύσκολο να πλένεις χρωματιστά. Εν αντιθέσει, το λευκό μπορεί να πλυθεί σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τα χρωματιστά θέλουν περισσότερη φροντίδα. Η Emma επανέρχεται, λέγοντας: “Τα χρωματιστά σεντόνια, όχι μόνο ξεθωριάζουν αλλά και λεκιάζουν και δεν επανέρχονται ξανά ποτέ.”

Δες ακόμα:

Το μυστικό που θα σου χαρίσει απαλά και καθαρά σεντόνια

       
Πηγή: cosmopolitan.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: Scoopnest.com