Παρόλο που τα πρόσωπα είναι γνώριμα, οι ηθοποιοί επιμένουν πως δεν πρόκειται απλά για μια συνέχεια ή μια επανένωση των Goodfellas. Η νέα ταινία του Martin Scorsese, “The Irishman”, είναι κάτι πολύ περισσότερο.

Αρχικά βασίζεται στο βιβλίο του Charled Brandt με τίτλο “I Heard You Paint Houses: Frank “The Irishman” Sheeran & Closing the Case on Jimmy Hoffa”. Πιο συγκεκριμένα βασίζεται στη ζωή και την πορεία ενός από τους μεγαλύτερους εγκληματίες που έχουν περάσει από την ιστορία. Ο λόγος για τον Frank Sheeran.

O Robert De Niro φαίνεται να φέρει το βάρος του γκανγκστερικού αυτού χαρακτήρα. Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στο βιβλίο, o Sheeran σκότωσε τον φίλο και μέντορα του Jimmy Hoffa. Ο Jimmy Hoffa για εμάς θα είναι ο Al Pacino στην οθόνη. Kαι τα δύο αυτά μεγάλα ταλέντα αναμένεται να αναμετρηθούν πολύ σκληρά. Ίσως έτσι καταλάβουν οι θεατές τι εννοούμε περί μαφίας, συμμοριών και γκάνγκστερ. Όταν ο Frank Sheeran γυρνά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε ήδη δει πολλά που κανείς ποτέ δεν εύχεται να δει. Εξοικειωμένος πλέον με τον θάνατο και τον πόνο, εξελίσσεται σε έναν άριστο δολοφόνο και δρα υπό τις εντολές του πιο θρυλικού εγκληματία, Russel Buffalino. Έτσι στην ταινία, ο Joe Pesci, ως ένας άλλος Russel Buffalino πλέον, διατάζει τον Frank Sheeran να δολοφονήσει τον Jimmy Hoffa.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τέτοιου είδους blockbuster στις μεγάλες οθόνες των κινηματογράφων. To Netflix όμως πήρε ένα ρίσκο και αποφάσισε να προσφέρει αυτήν την ταινία και στην μικρή οθόνη. Ένας από τους ηθοποιούς της ταινίας μάλιστα, ο Sebastian Maniscalco αποκάλυψε πως η ταινία θα κυκλοφορήσει τον φετινό Οκτώβριο. Είτε σου αρέσουν οι αληθινές γκανγκστερικές ταινίες είτε όχι πρέπει να το δεις. Γιατί πρόκειται για μια επική επανένωση “γιγάντων” επί οθόνης. Γιατί πρόκειται για το στοίχημα εκατομμυρίων του Netflix. Και γιατί ίσως και να είναι η τελευταία ταινία του Martin Scorsese. Για αυτό το τελευταίο, ας ευχηθούμε όχι.


Featured Image: imdb.com