Γιατί όλοι χωρίζουν στις διακοπές;

Γιατί όλοι χωρίζουν στις διακοπές;

Όταν πάτε διακοπές μαζί και γυρίζετε ακόμα και με άλλο μέσο

Ας αναλύσουμε λίγο αυτό το φαινόμενο που ακούει στο όνομα: χωρισμός στις διακοπές. Με λίγη λογική, οι κοινές διακοπές θα έπρεπε να σε φέρνουν πιο κοντά μαζί του, να σας βρίσκουν και τους δύο ξεκούραστους και χαλαρούς και να καλύπτουν όλα τα ενδεχόμενα κενά ενός κουραστικού και βροχερού χειμώνα που σας έβρισκε να συναντιέστε στο πόδι, κάπου στο κενό μεταξύ δουλειάς, σχολής και μαθήματος hot yoga. Και όμως, φτάνει αυτή η στιγμή του καλοκαιριού για την οποία ανυπομονείς μήνες και ξαφνικά, εκεί, στο υπέροχο δωμάτιό σας με θέα το Αιγαίο εσύ και αυτός αναβιώνετε τη μάχη του Δράμαλη με αμφίεση μαγιό και καφτάνι. Αν αναρωτιέσαι γιατί, και αν θες να αποφύγεις τη παραπάνω σκηνή, συνέχισε να διαβάζεις.

Το κακό αρχίζει, ως συνήθως, από αυτά που δεν λέτε. Από αυτά που θεωρείς αυτονόητα και δεν έχεις μπει στον κόπο να συζητήσεις μαζί του σχετικά με τα πλάνα διακοπών σας. Ίσως εσύ θεωρείς δεδομένο πως στις διακοπές θα γυρίσεις όλες τις παραλίες του νησιού και θα επισκεφτείς όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που υπάρχουν για να μάθεις τα πάντα σχετικά με την ιστορία του τόπου. Ο φίλος σου από την άλλη μπορεί να αδιαφορεί πλήρως για την ιστορία του τόπου και να θέλει να μάθει τα πάντα για τα 100 μέτρα που χωρίζουν το δωμάτιό σας από τη πισίνα του ξενοδοχείου, όπου θέλει να περνάει τις 15 από τις 24 ώρες της ημέρας. Τις 9 που περισσεύουν θέλει να τις περνάει κοιμισμένος. Αν δεν έχετε κάνει τη πολύ απλή συζήτηση που ξεκινάει με το "πώς σκέφτεσαι να περάσουμε τις διακοπές μας βρε;", τότε είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε προ εκπλήξεως. Η συμβουλή είναι απλή και σαφής: κάνε τη συζήτηση.

Και κάπου εδώ, έρχεται το επόμενο tip: μείωσε τις προσδοκίες σου. Αλήθεια τώρα, δεν είναι πολύ άδικο να περιμένεις από μερικές μέρες να φτιάξεις τη σχέση σου; Ή να περάσεις τόσο συγκλονιστικά ονειρικά όμορφα ώστε να αντέξεις έναν ακόμη κουραστικό χειμώνα; Είναι 5 μέρες. Αυτό. Προσπάθησε να περάσεις καλά με αυτόν που έχεις δίπλα σου, ακούγοντας τις ανάγκες του και κάνοντας πράγματα που σαν ενώνουν. Μη περιμένεις να πετάξουν μονόκεροι στον ουρανό με την άφιξή σας στο λιμάνι και προς Θεού, μη βάλεις έξτρα πίεση στις πλάτες του συντρόφου σου με όλο αυτό το "πρέπει να περάσουμε τέλεια" mood. Γενικά αν θες να περάσεις τέλεια μην έχεις mood. Χαλάρωσε και φρόντισε να απολαύσεις αυτές τις μικρές στιγμές μαζί του.

Δες ακόμα: Όταν το αγόρι δουλεύει βράδυ
featured photo: jsparkblog.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.