Τον γνώρισες, ξεκινήσατε να βγαίνετε και γρήγορα κατάλαβες πως εκείνος είναι η απάντηση στις προσευχές σου, συνδυάζει όλα όσα ήθελες σε έναν σύντροφο και ξαφνικά νιώθεις το πιο τυχερό κορίτσι στο κόσμο. Το πρόβλημα είναι το εξής ένα: εκείνος δουλεύει νύχτα. Μπορεί να είναι barman ή σερβιτόρος ή DJ ή πορτιέρης. Δεν έχει τόσο σημασία το τι κάνει, αλλά το ότι το κάνει αφού πέσει το σκοτάδι, σε ένα μέρος όπου δεκάδες κοριτσάκια με στενά φορέματα και τακούνια πίνουν coctail και φλερτάρουν. Ας δούμε πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτό τον σκόπελο.

*Πήγαινε ένα βράδυ από τη δουλειά του

Κυρίως για να μη κάνεις παρανοϊκά σενάρια σχετικά με το τι συμβαίνει εκεί όπου δουλεύει. Περνώντας λίγο χρόνο εκεί, μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι όλα αυτά που φοβάσαι μπορεί απλά να ανήκουν στο χώρο της φαντασίας σου. Οπωσδήποτε το φλερτ από και προς ανθρώπους που δουλεύουν τη νύχτα είναι κομματάκι πιο εύκολο. Όμως μη σκέφτεσαι υπερβολικά πράγματα. Καμία δεν θα εμφανιστεί μπροστά του με εσώρουχα, ούτε θα τον κλειδώσει στο μπάνιο για να του τη πέσει. Πιθανότατα να δεις και με τα ίδια σου τα μάτια ότι δεν συμβαίνει τίποτα extreme.

*Άσε το κινητό σου κάτω

Αν σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι που θα τον χαλάσει πολύ, είναι να τον ενοχλείς συνεχώς την ώρα της δουλειάς του με τηλεφωνήματα και μηνύματα. Ναι, εσύ μπορεί να είσαι ανασφαλής και τη στιγμή εκείνη να χρειάζεσαι μια σανίδα επιβεβαίωσης πως όλα πάνε καλά, αλλά σκέψου επίσης ότι εκεί, τη συγκεκριμένη πάντα στιγμή, ο φίλος σου δουλεύει. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σέβεσαι και να κατανοείς. Αν θες να πάθεις υστερία, φρόντισε να σου συμβεί αφού εκείνος σχολάσει.

*Βγες και εσύ με τις φίλες σου

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάθεσαι σπίτι και να μετράς τις ώρες μέχρι να τελειώσει εκείνος το ωράριό του, αναλογιζόμενη όλα αυτά που θα μπορούσαν να συμβαίνουν εκεί. Για να αποσπάσεις το μυαλό σου από τα χολιγουντιανά σενάρια που στήνει, αλλά και για να περάσεις και εσύ πραγματικά καλά, πάρε τις φίλες σου και βγείτε. Μην περιμένεις το δικό του ρεπό για να πας για ποτό, να δεις μια ταινία στο θερινό, να πας στη συναυλία της αγαπημένης σου μπάντας. 

*Χαλάρωσε 

Μεταξύ μας, αν δεν εμπιστεύεσαι τον φίλο σου ή αν νιώθεις πως εκείνος μπορεί να κάνει καμιά αταξία, δεν μας φταίει η δουλειά του. Αν είναι τύπος που φλερτάρει και δείχνει διαθέσιμος, είναι παντού, ακόμη και στο ταμείο της τράπεζας, ακόμη και όταν πάει για ψώνια στο super market. Και αν είναι τέτοιος τύπος, μάλλον δεν έχει θέση στη ζωή σου. Από την άλλη, ας μην αδικούμε κάποιον που δεν σου έχει δώσει ποτέ δικαίωμα να αμφισβητήσεις την αξιοπιστία του.

Δες ακόμα: Όταν το πρόβλημα στη σχέση σας είναι η πρώην του
featured photo: unsplash.com