Μπορεί η Brigitte Bardot να τις αποθέωσε στη δεκαετία του 60, όπως και πολλές άλλες που την ακολούθησαν δίνοντας έναν καλοκαιρινό αέρα στο ντύσιμο ακόμα και όταν οι διακοπές πλησιάζουν (πολύ) αργά και σταθερά…

cover

Πιθανότατα αγνοείς όμως ότι φοριούνται εδώ και 4.000 χρόνια (το αποδεικνύουν ανασκαφές στην Ανδαλουσία παρακαλώ), όπως επίσης ότι αν ο Yves Saint Laurent δεν είχε την ιδέα να τους προσθέσει τακούνι και άλλες μικρές λεπτομέρειες το 1960, σήμερα δεν θα μπορούσες να αντικαταστήσεις τόσο πετυχημένα τις χειμωνιάτικες γόβες σου με ένα καλοκαιρινό item.

2-ESP

Και αφού έμαθες όλα αυτά τα life changing στοιχεία για τις εσπαντρίγιες, ίσως ήρθε η ώρα να τις υιοθετήσεις αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Με αέρινα φορέματα, με το πιο απλό σου σορτς και ένα t-shirt ή με πιό sporty εμφανίσεις όπως η τζην σαλοπέτα της Alexa Chung,  πρόκειται για ένα passe-partout κομμάτι, που υπόσχεται να δώσει ένα θηλυκό τόνο σε οποιοδήποτε ντύσιμό σου. Και αν σε βολεύει ένα πιό intellectual πρότυπο για να τις εκτιμήσεις, να σε ενημερώσουμε ότι τις καθιέρωσαν εν μέρει προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου όπως ο Pablo Picasso, ο Ernest Hemingway και ο Salvador Dali. Η επιλογή δική σου!

1-ESP