Γιατι καποιοι αδυνατιζουν πιο ευκολα;

weight Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι «σιχαμένοι» που χάνουν εύκολα βάρος και τους καταριέται ο μέσος διαιτώμενος; Υπάρχουν πραγματικά ή απλά είναι πιο συνεπείς στη δίαιτα που ακολουθούν;
  • Αρχικά να πούμε ότι οι άντρες από κατασκευής του συνήθως χάνουν πιο εύκολα βάρος από τις γυναίκες. Αν δηλαδή έχουμε έναν άντρα και μια γυναίκα με την ίδια ηλικία, ίδιο βάρος και ύψος, τότε ο άντρας θα έχει πολύ καλύτερο μεταβολισμό από τη γυναίκα. Αυτό συμβαίνει διότι οι άντρες έχουν περισσότερο αναπτυγμένο μυϊκό σύστημα από τις γυναίκες.
  • Ορμόνες παντού. Ο θυρεοειδής αδένας, αλλά και οι γυναικείες ορμόνες κάνουν τη δουλίτσα τους και μπλοκάρουν ή ενισχύουν τις καύσεις.
  • Ακόμα και αν κάποιος από κατασκευής του (κληρονομικότητα) έχει ένα φυσιολογικό μεταβολισμό, μπορεί να χάνει εύκολα βάρος επειδή έχει αυξημένη δραστηριότητα. Και δεν μιλάμε μόνο για τη γυμναστική, μιλάμε και για τα άτομα που δεν κάθονται κάτω ποτέ, που κουνάνε το πόδι τους και όλο το σώμα τους ακόμα και αν απλά μιλάνε στο τηλέφωνο.
  • Το άγχος και η αϋπνία επηρεάζουν αρνητικά το αδυνάτισμα. Έχουμε και πάλι να κάνουμε με παραγωγή ορμονών και συγκεκριμένα κορτιζόλης η οποία βοηθά την αποθήκευση του λίπους.
  • Το... βεβαρημένο παρελθόν. Αν κάποιος ήταν στο παρελθόν παχύσαρκος ή έχει κάνει πολλές αυξομειώσεις βάρους στη ζωή του, είναι πολύ πιθανό ο οργανισμός του να αντιστέκεται και να χάνει πιο δύσκολα.
  • Είναι και θέμα προσωπικότητας. Τι εννοώ με αυτό; οι άνθρωποι που είναι συνεπείς ή έστω έχουν περισσότερο επιμονή από κάποιους άλλους, τηρούν με μεγαλύτερη ακρίβεια το πρόγραμμα και συμμορφώνονται καλύτερα στις οδηγίες που τους δίνονται. Είναι οι ίδιοι που θα κάνουν ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο και θα πάνε!
  • Τέλος, έχουν γίνει έρευνες που έδειξαν ότι ο κάθε οργανισμός διαχειρίζεται διαφορετικά την ίδια τροφή και μάλιστα ότι το σάκχαρο ανεβαίνει ή κατεβαίνει με διαφορετικό τρόπο για τον καθένα μας ξεχωριστά. Αυτό φαίνεται να οφείλεται στη χλωρίδα του εντέρου μας, που επηρεάζει τη χρήση της τροφής από το σώμα μας.
Πού καταλήγουμε λοιπόν; Στο προφανές! Ο καθένας είναι ξεχωριστός και με βάση αυτό θα πρέπει να γίνεται και η προσπάθεια για απώλεια βάρους. Η εξατομίκευση είναι το κλειδί για τα καλύτερα αποτελέσματα και δεν θα έπρεπε να επηρεαζόμαστε από το πόσο γρήγορα χάνει ο διπλανός μας. www.facebook.com/grafeiodiatrofis  
1 reply

Trackbacks & Pingbacks


Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.