Σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει κυριεύσει κάθε τρόπο επικοινωνίας και επαφής με τους γύρω μας, είναι λογικό να περιμένουμε ένα μήνυμα να καθορίσει τη συνέχεια μιας σχέσης. Ναι, σε τέτοιο σημείο έχει φτάσει η σημερινή κοινωνία. Και δεν την αδικώ, για να πω την αλήθεια. Είναι πρωτόγνωρος αλλά συγχρόνως και πολύ γνώριμος αυτός ο ενθουσιασμός που νιώθεις όταν ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος του εισερχόμενου μηνύματος. Ίδια συναισθήματα, διαφορετικό μέσο επικοινωνίας. Αλλά γιατί δε στέλνει;

Η παραπάνω φράση αποτελεί «πυλώνα» στις κουβέντες τόσο των αγοριών όσο και των κοριτσιών του σήμερα. Εντάξει, ίσως η λέξη πυλώνας να είναι υπερβολική, αλλά η συχνότητα που εμφανίζεται αυτή η φράση τόσο στα chat όσο και στο μυαλό –έτσι μου είπαν, δεν ξέρω- του καθενός είναι μεγάλη.

Γιατί δεν σου στέλνει λοιπόν; Οι λόγοι μπορούν να αφορούν άπειρα πεδία, από το πόσο απασχολημένος/η είναι με τη νέα δουλειά, πόσο χρόνο βρίσκει για νέες γνωριμίες γενικότερα, μέχρι το πόσο επιτρέπει κάποια απόσταση να βρεθείτε. Όλα όμως, καταλήγουν σε ένα μόνο παράγοντα – το πόσο πραγματικά του/της αρέσεις-.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά αγαπητέ αναγνώστη. Αν του/της αρέσεις θα εμφανιστεί. Θα βρει τρόπο. Θα είναι μήνυμα, τηλέφωνο, σήματα Μορς, πάντως κάποιο τρόπο θα βρει για να δείξει την παρουσία του. Αν βρίσκει περισσότερες αφορμές για να χαθεί από τη γη παρά για να σε πάρει τηλέφωνο, τότε ξέρεις ήδη γιατί δεν σου στέλνει. Γιατί δεν ΜΑΣ στέλνει. Κακά τα ψέματα: Όλοι έχουν βρεθεί σε αυτό το σημείο και όλοι έχουν σπάσει το κεφάλι τους να βρουν το λόγο που ο άλλος/η χάθηκε μια εβδομάδα, δύο μήνες, δύο χρονιά. Υπάρχει κάτι σαν μυστικός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ αυτών που έχουν περάσει από αυτό το στάδιο και πίστεψε με σε καταλαβαίνουμε απόλυτα.

Αλλά ξέρετε κάτι; Μερικές φορές, οφείλουμε να δώσουμε μια αλήθεια στον εαυτό μας, δεν συμφωνείς; Οφείλουμε να δεχτούμε πως δεν αρέσουμε σε όλους. Και ούτε κι εμάς μας αρέσουν όλοι οι άνθρωποι εκεί έξω. Εδώ δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε κάποιες φορές με τον ίδιο μας τον εαυτό, θα συνυπάρξουμε τόσο εύκολα με κάποιον άλλο;

Είναι απόλυτα λογικό να αναρωτιέσαι τι θα γίνει, πότε θα εμφανιστεί, πότε θα σου προτείνει να πάτε για καφέ, πότε θα κάνει κάτι για να σε εκπλήξει. Το κλειδί είναι όμως να ξέρεις πότε πρέπει να επιμείνεις ή να αποχωρήσεις. Αν οι δικαιολογίες είναι περισσότερες από τις προσπάθειες που κάνει κάποιος για εσένα, τότε καλύτερα να προχωρήσεις.