Πιθανότατα έχεις εφοδιαστεί μέχρι σήμερα με τα απαραίτητα καρό φορέματα, 1-2 bucket hats και τα αγαπημένα σου sneakers. Αυτό που πραγματικά λείπει είναι αυτό που ξεχνάς συνέχεια να πάρεις φεύγοντας από το σπίτι: τα γυαλιά ηλίου σου. Ξέρουμε ότι φέτος που έμεινες τόσο στο σπίτι, μπορεί να μην τα χρειάστηκες καν. Το καλοκαίρι όμως πλησιάζει, ο ήλιος ήδη είναι καυτός και τα γυαλιά ηλίου σου είναι τόσο απαραίτητα όσο το αντηλιακό σου.

Φέτος, για τα γυαλιά ηλίου σου θα εμπνευστείς από την δεκαετία των ’70s

Όπως έχεις καταλάβει, δεν υπάρχει τάση των προηγούμενων δεκαετιών που να μην έχουμε αναβιώσει τελευταία. Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται σε υπερβολική νοσταλγία για τις πιο glam εποχές που περάσαμε, ξέρουμε όμως ότι εξακολουθούν όλα μετά από τόσα χρόνια να είναι cool.

γυαλιά ηλίου 70s
Zara

To καλό με τη συγκεκριμένη τάση είναι ότι ταιριάζει εύκολα σε όλους. Πρόκειται για μεγάλα, bold γυαλιά σε ορθογώνια σχέδια που αν θες το απόλυτο ’70s look θα τα επιλέξεις με χρωματιστούς φακούς.

Aρκεί μόνο να σκεφτείς την χαρακτηριστική εμφάνιση της Gloria Steinem

 
View this post on Instagram
 

A post shared by G L O R I A 🌙 (@goldengloriaa)

Tα ογκώδη γυαλιά ηλίου ήταν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε της εμφάνισης. Τότε μάλιστα καμία γυναίκα δεν έβγαινε από το σπίτι της χωρίς ένα oversized ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Γι’αυτό και φέτος οι μεγάλοι οίκοι μόδας έδωσαν το σύνθημα και τώρα ολοένα και περισσότερα brands ξαναγυρίζουν στα ’70s.

Πώς θα πετύχεις κι εσύ το ιδανικό ’70s look

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τολμήσεις επιτέλους οτιδήποτε δίσταζες να επιλέξεις τόσα χρόνια. Πάντοτε έβλεπες στις βιτρίνες ορισμένα γυαλιά ηλίου που θεωρούσες εντυπωσιακά, αλλά πίστευες ότι δεν θα τα υποστηρίξεις. Φέτος, δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει καν αν τα υποστηρίζεις ή όχι. Απλά φόρεσε τα για να αισθανθείς εσύ καλά.

Τα γυαλιά ηλίου των ’70s είναι και πάλι εδώ για να σου φτιάξουν τη διάθεση. Με τα πολλά τους χρώματα, σχήματα και φακούς, οι επιλογές είναι πολλές κι εσύ πλέον δεν έχεις δικαιολογία.

featured image: @alyssainthecity