Αναρωτιέσαι πώς να πετύχεις τα όνειρα σου; Τα βήματα για να φτάσεις τον τελικό στόχο σου είναι ξεκάθαρα αρκεί να είσαι και εσύ ξεκάθαρη μαζί τους.

Αρχικά, πρέπει να διακρίνεις τι σημαίνει στόχος και τι στρατηγική. Για παράδειγμα, το να βγάλεις περισσότερα χρήματα δεν είναι ο στόχος, είναι μία τακτική. Ο στόχος προφανώς είναι η οικονομική ασφάλεια και η ανεξαρτησία.  Υπάρχει διαφορά επομένως του στόχου από τη διαδρομή που θα ακολουθήσεις για να τον κατακτήσεις. Με αυτά τα 4 βασικά βήματα θα μπορέσεις να διακρίνεις τη διαφορά αυτή και να επιτυγχάνεις τελικά αυτό που θες:

1. Βρες τον απώτερο σκοπό

Πάντα υπάρχει ένας απώτερος σκοπός που κυνηγάς. Αν θέλεις να έχεις την καλύτερη δουλειά αποζητάς ίσως την επιτυχημένη καριέρα ή τη δόξα. Αυτό που ονειρεύεσαι είναι να νιώσεις ολόκληρη. Η έννοια του ολόκληρου σε κάποιον μπορεί να έχει διαφορετικές σημασίες. Οικογένεια, καριέρα, ταξίδια και οτιδήποτε άλλο σκέφτεσαι. Σκέψου επομένως, πέρα από αυτό που βλέπεις. Τι είναι αυτό που ονειρεύεσαι να έχεις σε κάποια χρόνια; Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός σου.

2. Όρισε το στόχο

Ο στόχος με τη σειρά του έρχεται δεύτερος από τον απώτερο σκοπό. Για να έχεις την καριέρα που λέγαμε, πρέπει να βρεις μία πολύ καλή και οικονομικά υψηλή δουλειά. Για να κάνεις οικογένεια θα αποκτήσεις μία οικεία σχέση με κάποιον. Για να κάνεις ταξίδια, θα πρέπει να αποταμιεύεις. Ο στόχος είναι ένα σκαλοπάτι που θα σε βοηθήσει να πλησιάσεις τον τελικό σκοπό.

3. Βρες τη στρατηγική σου

Για να αποκτήσεις εκείνη την πολύ καλή δουλειά, μπορείς να ιδρύσεις μία start up, να επενδύσεις κάπου τα χρήματα σου που θα σου επιφέρει κέρδος, να στείλεις βιογραφικά και να κάνεις γνωριμίες. Πώς θα αποταμιεύσεις για τα ταξίδια σου; Πώς θα μπορέσεις να ξεπεράσεις το φόβο της δέσμευσης και να ανοιχτείς σε κάποιο σύντροφο σου;

4. Όρισε την τακτική σου

Η τακτική είναι ουσιαστικά το σκαλοπάτι από το οποίο θα αρχίσεις να κάνεις όλα τα υπόλοιπα βήματα. Για να σε πάρουν στη δουλειά που θες θα πρέπει να χτίσεις ένα καλό βιογραφικό. Πάρε λοιπόν ένα σχετικό πτυχίο. Για να νιώσεις άνετα με κάποιον σύντροφο σου, ξεκίνα να επικοινωνείς περισσότερο με κόσμο για να εξοικειωθείς.

Υπάρχουν πολύ ξεκάθαρα στάδια για να φτάσεις στο τελικό σημείο που ονειρεύεσαι. Αρκεί να τα οργανώσεις, να δεις τι είναι αυτό που θες πραγματικά και να βάλεις όλα σου τα μέσα για να το κάνεις.

featured photo: Τwenty20.com/crystalmariesing