Εκεί που θεωρητικά όλα κυλούν απλά και κανονικά σε μία σχέση, κάποιος ξαφνικά εξαφανίζεται. Το γνωστό πια σε όλους μας ghosting που δίνει λοιπόν ένα πολύ άδοξο τέλος σε μία σχέση. Μία αποχώρηση χωρίς καμία εξήγηση. Και εσύ μένεις να διαχειριστείς τα συναισθήματα της έκπληξης και ίσως και της απόρριψης, ειδικά αν δεν το περιμένεις. Διάβασε παρακάτω τα προειδοποιητικά σημάδια που συμβαίνουν συνήθως για να είσαι κι εσύ κάπως πιο προετοιμασμένη.

Μονολεκτικές απαντήσεις στα μηνύματα

Μέσα από τα μηνύματα ούτως ή άλλως είναι δύσκολο να ξέρεις τι σκέφτεται και πως νιώθει ο άλλος. Αλλά όταν σταματήσουν οι πολλές συζητήσεις και το ατελείωτο chatting και τα καλημέρα-καληνύχτα αραιώσουν, τότε τα πράγματα είναι σκούρα.

Οι συζητήσεις για το μέλλον σας είναι απαγορευτικές

Αναμενόμενο αυτό. Όταν μία σχέση πάει καλά, εννοείται πως γίνονται συζητήσεις για το μέλλον. Δεν εννοούμε συζητήσεις για το πόσα παιδιά θα κάνετε και αν θα πάρετε γάτα ή σκύλο. Μιλάμε για τα πιο απλά πράγματα όπως ταξίδια, διακοπές και κοινή άδεια από τη δουλειά. Αν αποφεύγει τις λέξεις διακοπές, το σαββατοκύριακο και ό,τι άμεσα ή έμμεσα περιλαμβάνει κάποιο πλάνο τότε έχεις ένα καλό δείγμα προειδοποίησης. Εκτός αν είναι από εκείνους τους ανθρώπους της τελευταίας στιγμής.

Πάντα βάζει τους φίλους του πάνω από εσένα

Εννοείται πως σε όλες τις σχέσεις πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Ούτε είναι λογικό να μη βλέπεις ποτέ τους φίλους σου για να είσαι μαζί του, ούτε να βάζεις τους φίλους πάντα σε προτεραιότητα. Αν όμως εκείνος πάντα κανονίζει το πρόγραμμα του με προτεραιότητα τους φίλους του, τότε εσύ πάντα θα έρχεσαι σε δεύτερη μοίρα και τελικά μπορεί να πλησιάζεις πιο κοντά στο ghosting.

Το πολύ μυστήριο σημαίνει πως κάτι κρύβει

Ειδικά στην αρχή μίας σχέσης είναι λογικό να μη μοιραζόμαστε τα πάντα με τον άλλον. Αλλά αν πάντα βλέπεις πως σου κρύβει πληροφορίες, αποφεύγει να σου πει που είναι και κρύβει τις παρέες του τότε ίσως να πρέπει να μην είσαι τόσο χαλαρή ότι όλα κυλούν όπως τα έχεις στο δικό σου μυαλό.

Το focus πάντα στα booty calls

Δύσκολα θα κανονίσει μία έξοδο μαζί σου αλλά πολύ πιο εύκολα θα σου ζητήσει να πας σπίτι του. Δείχνει να μην τον νοιάζει απαραίτητα το αν θα περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί και τον απασχολεί περισσότερο το να έχετε συγκεκριμένες στιγμές, συνήθως κανονισμένες τελευταία στιγμή.

Αν όλα τα παραπάνω έχουν τις περισσότερες φορές κι άλλες οπτικές, αυτό το τελευταίο μάλλον είναι αδιάσειστο στοιχείο ότι εύκολα μπορείς να γίνεις ένα ακόμα ”θύμα” της ghosting τακτικής.