Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, η ταινία Τιτανικός μετράει είκοσι τρία χρόνια ζωής. Παρακάτω θα βρεις δεκατρία πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για την ταινία με τα έντεκα Oscars, μία από τις πιο γνωστές και κλασικές ρομαντικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. 

1. Ο Leonardo DiCaprio και η Kate Winslet δεν ήταν οι πρώτες επιλογές

Αν και ο James Cameron μέχρι στιγμής δεν το έχει επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και διαψεύσει, οι πρώτες επιλογές για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν η Gwyneth Paltrow και ο Matthew McConaughey.

2. Η Winslet ήθελε πάρα πολύ αυτόν τον ρόλο

Η ίδια έχει παραδεχθεί πως λίγο μετά την πρώτη της οντισιόν, έστειλε στον σκηνοθέτη μία ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα γράφοντάς του “From Your Rose”.

3. Leonardo ο γκρινιάρης

Λέγεται, πως ο DiCaprio ήταν αρκετά γκρινιάρης καθόλη τη διάρκεια των γυρισμάτων. Οι πολλές ώρες γυρισμάτων αλλά και ο χώρος, δεν τον βοηθούσαν. Μία φορά κοιτάζοντας το σετ της ταινίας αναφώνησε “this is bullshit”.

4. Ο James Cameron ήταν υπερβολικά σχολαστικός

Λένε και φαίνεται, πως ήταν προσεκτικός με τα πάντα. Αυτό που του άρεσε να κάνει, ήταν να λέει στους ηθοποιούς το background story των χαρακτήρων που υποδύονταν.

5. Ο Cameron έχει τοποθετηθεί για την πολυσυζητημένη σκηνή με τη σανίδα

Ναι, υπήρχε χώρος και το γνωρίζει και ο ίδιος. Στη σελίδα 147 όμως του σεναρίου, έγραφε πως “Ο Jack κατεβαίνει από τη σανίδα με σκοπό να δώσει τη θέση του στη Rose και να σωθεί εκείνη”. Ήταν τόσο απλό, και αυτό έπρεπε να γίνει.

6. Τα χέρια του Jack

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές, αγαπημένες και ρομαντικές σκηνές, είναι αυτή που ο Jack ζωγραφίζει γυμνή τη Rose. Κάποια στιγμή γίνεται ένα κοντινό στο χέρι που ζωγραφίζει, το οποίο όμως δεν είναι του DiCaprio. Ο σκηνοθέτης ήθελε η σκηνή να είναι όσο πιο αληθοφανής γινόταν, κι έτσι έβαλε έναν επαγγελματία ζωγράφο.

7. Ο J.Dawson υπήρξε

Ο Jack Dawson είναι φανταστικός χαρακτήρας, στον Τιτανικό όμως υπήρξε πράγματι επιβάτης με το όνομα J.Dawson. Πρόκειται βέβαια για απλή σύμπτωση, αφού ο σκηνοθέτης το ανακάλυψε αφότου είχαν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα.

8. Ο Jeremy Sisto είχε περάσει από κάστινγκ

Ο λόγος που ο Jeremy δεν πήρε τον ρόλο είναι πως σε ένα screen test που έκανε με την Kate Winslet, δεν είχαν καθόλου καλή χημεία.

9. Ρόλο παραλίγο να έχει και η Lindsay Lohan

Αντίστοιχα η Lohan, που τότε ήταν μόλις 8 ετών, έχασε τον ρόλο λόγω του χρώματος των μαλλιών της. Γιατί; Γιατί πολύ απλά, τα κόκκινα μαλλιά της την έκαναν να μοιάζει με την Rose και τη μητέρα της.

10. Το τραγούδι “My Heart Will Go On” δεν ήταν στα αρχικά σχέδια

Ο James Cameron ήθελε στην ταινία τραγούδια που είχαν μόνο μουσική, όχι στίχους. Άλλαξε γνώμη όταν άκουσε και ερωτεύτηκε αυτό το τραγούδι της Celine Dion.

11. Το ρεκόρ της ταινίας

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι ταινίες δε μένουν στις κινηματογραφικές αίθουσες για πολύ καιρό. Αυτό όμως δε συνέβη και με τον Τιτανικό. Η ταινία προβλήθηκε πρώτη φορά στις 19 Δεκεμβρίου 1997 κι έμεινε στις κινηματογραφικές αίθουσες μέχρι και την 1 Σεπτεμβρίου 1998.

12. Καταλάθος ναρκωμένοι

Κάποια στιγμή, έπειτα από μία μεγάλη μέρα γυρισμάτων, και αφού όλο το καστ είχε φάει αστακό, παρατηρήθηκαν περίεργες συμπεριφορές. Κάποιοι γελούσαν, άλλοι έκλαιγαν και άλλοι έκαναν εμετούς. Τελικά, αποκαλύφθηκε πως κάποιος είχε ρίξει στο φαγητό μία ναρκωτική ουσία. Μέχρι σήμερα κανείς δεν ξέρει ποιος το έκανε και γιατί.

13. Η πιο γνωστή ατάκα του Jack, δεν άρεσε καθόλου στον DiCaprio

Όπως έχει αποκαλύψει ο Cameron, το “I’m the king of the world”, ήταν κάτι που σκαρφίστηκε ο ίδιος εκείνη τη στιγμή, κάτι που δεν υπήρχε στο σενάριο. Στον Leonardo δεν άρεσε κυρίως επειδή δεν καταλάβαινε γιατί έπρεπε να πει κάτι τέτοιο.