Ο François Civil μπορεί να είναι μόνο 29 χρονών, έχει περάσει όμως το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μέσα σε κάποιο στούντιο. Πολύ πριν το Netflix αρχίσει να αγοράζει παραγωγές στις οποίες συμμετείχε και πολύ πριν οι γαλλικές ταινίες του προβληθούν στα ελληνικά σινεμά. Από τη Disney μέχρι τα βραβεία Σεζάρ, η καριέρα του και η ζωή του έρχονται ως επιβεβαίωση της πολύ παλιάς έκφρασης πως το παιδί αυτό “έχει άστρο”. Έχει βέβαια και το μεγαλύτερο και πιο καλοσυνάτο χαμόγελο on και off camera.

1. Έγινε ηθοποιός τυχαία. Τον ανακάλυψε τυχαία μία διευθύντρια κάστινγκ στην τελική θεάτρικη παράσταση μίας σχολικής χρονιάς. Ο ίδιος είχε γραφτεί στη θεατρική ομάδα επειδή ήθελε να φλερτάρει ένα κορίτσι.

https://www.instagram.com/p/B8gI8HwIWia/

2. Στόχος του είναι να βγει από το comfort zone του. Γι’αυτό θα τον δεις να συμμετέχει σε ταινίες διαφόρων ειδών. Από κωμωδίες και ρομαντικά δράματα μέχρι ταινίες δράσης.

3. Τη δεκαετία των 2000s έκανε πολλά γκράφιτι κι έτσι το αγαπημένο κομμάτι στη ντουλάπα του είναι ένα bomber jacket που ζωγράφισε ο ίδιος εκείνη την περίοδο.

4. Από  το 2005 έχει συμμετάσχει τόσο σε γαλλικές όσο και σε αγγλικές παραγωγές. Φαίνεται μάλιστα πως είναι η αγαπημένη επιλογή του σκηνοθέτη Cédric Klapisch, με τον οποίο συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια. https://www.instagram.com/p/B1DmM5CpNvs/

5. Δε θέλει να μεγαλώσει. Όχι τόσο ως προς τα σημάδια γήρανσης, αλλά ως προς τη ψυχή. Θέλει μέσα του να μείνει για πάντα παιδί.

6. Η ιδανική σύζυγος για εκείνον είναι το κορίτσι του.

7. Του αρέσουν οι ταινίες του Paul Thomas Anderson, αλλά η ένοχη απόλαυσή του είναι το Love Actually.

8. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στο προσωπικό στυλ του κάθε ήρωα που υποδύεται. Θεωρεί, μάλιστα, ότι και το δικό του στυλ αλλάζει και επηρεάζεται με αυτόν τον τρόπο.

9. Το 2009 και το 2012 συμπεριλήφθηκε στη λίστα των Βραβείων Σεζάρ για τους Καλύτερους Πρωτοεμφανιζόμενους. Το 2019, μάλιστα, στις Κάννες ήταν αυτός που πήρε το βραβείο Chopard, μαζί με την Florence Pugh.

https://www.instagram.com/p/BxxX9slIu6k/

10. Aμφισβητεί τα πάντα, μα κυρίως τον εαυτό του. Όταν του λένε ότι το 2019 ήταν “η χρονιά του” εκείνος κουνάει το κεφάλι. Δεν πιστεύει ότι ούτε το 2018, ούτε το 2019 και σίγουρα όχι το 2020 είναι οι χρονιές του. Αν μη τι άλλο, θέλει συνέχεια να θέτει προκλήσεις στον εαυτό του. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τώρα τα καταφέρνει πολύ καλά.

featured image: @francoiscivilofficiel | Instagram