Μπορεί πάντα να αναρωτιόσουν πώς θα ήταν να έμενες σε κάποια μικρή γαλλική επαρχία, όπως ακριβώς βλέπεις στις ρομαντικές κομεντί, με τους πρωταγωνιστές να ζουν στο σπίτι των ονείρων τους. Δεν είναι τόσο μακρινό όνειρο όμως. Υπάρχουν μερικοί τρόποι να δανειστείς στοιχεία από τα σπίτια στη γαλλική –και όχι μόνο- εξοχή για να κάνεις το χώρο σου πιο French-like.

01. Παράθυρα

Ή και βεράντα. Το κλειδί για να είναι ένα διαμέρισμα πιο ζεστό και φωτεινό, είναι να υπάρχουν παράθυρα ή βεράντες. Μπορεί το σπίτι που μένεις τώρα, να μην έχει το ιδανικά μεγάλο μπαλκόνι που θα ήθελες ούτε και βεράντα. Μπορεί όμως να έχει παράθυρα. Κανένα πρόβλημα, εκμεταλλεύσου τα όσο μπορείς. Άνοιξε τα καθημερινά, βάλε μία ωραία nude μίνι κουρτίνα ή βάψε τα. Σκοπός είναι να αφήνεις το φως να μπαίνει στο σπίτι σου και να μην νιώθεις πως είσαι «εγκλωβισμένη» σε ένα κλειστό χώρο.

02. Ανάμειξε vintage στοιχεία με πιο σύγχρονα

Είναι καιρός –αν δεν τα έχεις ήδη- να ενσωματώσεις στο χώρο σου μερικά vintage αντικείμενα και όμορφες αντίκες. Εκτός από αυτά όμως, μπορείς να δώσεις μία πιο ενδιαφέρουσα οπτική στο χώρο σου, με τον συνδυασμό διαφορετικών deco ιδεών. Ένα σπίτι πρέπει να έχει έστω και ένα κομμάτι που θυμίζει άλλη εποχή και έχει μία ιστορία να «πει». Παράλληλα, θα χρειαστεί και πιο σύγχρονα κομμάτια για να εξισορροπούν όσα υπάρχουν γύρω τους. Μη το φοβηθείς, φρόντισε μόνο να μην συγκεντρώσεις πολλά αντικείμενα άσκοπα. Να είσαι επιλεκτική.

03. Χαλιά-μαξιλάρια-κουρτίνες

Σίγουρα τα έχεις στο σπίτι. Για να δώσεις όμως μία πιο γαλλική πνοή στο χώρο σου, κάνε μία καλή έρευνα στην αγορά προτού εξοπλιστείς με τα παραπάνω. Διάλεξε λινές κουρτίνες σε παστέλ χρώματα, ένα πιο έντονο χαλί που να περιβάλλει το σαλόνι σου αλλά και cozy μαξιλάρια για τον καναπέ ή ακόμα και μεγαλύτερες μαξιλάρες που θα χρησιμεύουν σαν πουφ γύρω από το τραπεζάκι του σαλονιού. Ο χώρος σου θα γίνει αμέσως πολύ πιο ζεστός και φιλικός.

04. Κράτα το χώρο σου minimal

Ενώ θέλουμε να υπάρχει ένας συνδυασμός χρωμάτων και ιδεών, το γενικό σύνθημα είναι να κρατάς τελικά το σπίτι σου σε ένα πιο minimal επίπεδο. Ίσως ακούγεται πολύπλοκο, δεδομένων όσων έχουμε πει παραπάνω, αλλά δεν είναι. Φρόντισε να είναι λιτά τα χρώματα και τα ύφη που επιλέγεις, για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θες. Μην ξεχνάς πως, το Pinterest έχει πολλές εικόνες που μπορούν να σε εμπνεύσουν να δημιουργήσεις το χώρο που ονειρεύεσαι και για τον οποίο μιλάμε.

05. Μάρμαρο ή/και ξύλο

Αν θέλεις να μοιάσει το διαμέρισμα σου με ένα γαλλικό αγροτόσπιτο, τότε ξεκίνα να προσθέτεις ξύλινες ή μαρμάρινες λεπτομέρειες. Ή και τα δύο. Τα στοιχεία αυτά δίνουν ούτως ή άλλως μία πιο rustic άποψη στο χώρο σου. Μπορείς να έχεις μία ξύλινη πόρτα ή ένα μαρμάρινο τζάκι για παράδειγμα. Ή μπορείς επίσης να εξοπλιστείς με ξύλινα πιάτα, τραπέζι ή έναν μαρμάρινο πάγκο.

φωτογραφίες: theeverygirl.com