Πως να κάνεις σπιτικό βούτυρο αμυγδάλου: Θα χρειαστείς 300γρ αμύγδαλα και ένα blender. Βάλε σε ένα ταψί που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί τα αμύγδαλα και βάλε τα στο φούρνου, στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.

Μετέφερε τα αμύγδαλα στο μπολ του blender και χτύπησε τα μέχρι να γίνουν μία κρέμα. Ανά διαστήματα σταμάτα το χτύπημα και καθάρισε με μία σπάτουλα τα πλαϊνά ώστε να χτυπηθούν με ομοιόμορφο τρόπο όλα τα αμύγδαλα. Θα χρειαστείς περίπου 25 λεπτά. Στην αρχή τα αμύγδαλα θα γίνουν σκόνη αλλά στην πορεία τα έλαια των ξηρών καρπών θα δώσουν το σωστό κρεμώδη αποτέλεσμα

Μόλις τελειώσεις βάλε το βούτυρο σε ένα βάζο και διατήρησέ το στο ψυγείο. Θα κρατήσει έναν μήνα αλλά νομίζω πως θα το καταναλώσεις πιο σύντομα έτσι κι αλλιώς.

Θα χρειαστείς:

2 φέτες ψωμί 125γρ βούτυρο αμυγδάλου 1 μισή μπανάνα, σε φέτες 2 κουταλιές μέλι 25γρ καρύδα μισό κουταλάκι αλάτι

Πως θα το κάνεις:

Φρυγάνισε τις δύο φέτες ψωμί. Άπλωσε το βούτυρο αμυγδάλου και τις φέτες της μπανάνας. Περίχυσε πάνω από τις φέτες με το μέλι και πασπάλισε με την καρύδα και το αλάτι.

recipe and featured photo: The Modern Proper