Όλα τα φρούτα είναι πολύτιμες πηγές βιταμινών και ιχνοστοιχείων σημαντικών για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας! Φαίνεται όμως, πως ορισμένα τα αγαπούν περισσότερο οι ερευνητές και σύμφωνα με διάφορες μελέτες τα ξεχωρίζουν:

  • βατόμουρα: περιέχουν βιταμίνη C, K, φυτικές ίνες και άφθονα αντιοξειδωτικά. Χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, φαίνεται ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και δρουν προληπτικά για διάφορα είδη καρκίνου, καρδιαγγειακά νοσήματα, ακόμα και τη νόσο Alzheimer’s. Κάτι που είναι εντυπωσιακό είναι πως βελτιώνουν τη μνήμη και την πνευματική απόδοση.
  • γκρέιπφρουτ: είναι περισσότερο γνωστό για τις αδυνατιστικές του ιδιότητες. Έρευνες έχουν δείξει πως άτομα που κάνουν δίαιτα και καταναλώνουν γκρέιπφρουτ, χάνουν περισσότερο βάρος συγκριτικά με τα άτομα που καταναλώνουν άλλα φρούτα και αυτό φαίνεται να οφείλεται στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου ή αντίστροφα στη μείωση των επιπέδων της ινσουλίνης. Τέλος, το γκρέιπφρουτ μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα.
  • μπανάνα: είναι ένα ιδιαίτερα χορταστικό φρούτο και πολύτιμος σύμμαχος για όσους ασκούνται. Περιέχει κάλιο και μαγνήσιο και παρέχει άμεσα ενέργεια, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε υδατάνθρακες και για αυτό την προτιμούν οι αθλητές πριν από την προπόνηση.
  • κεράσια: πηγές καλίου, βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών. Τα κεράσια φαίνεται πως μειώνουν το ουρικό οξύ αλλά η συγκλονιστική τους ιδιότητα είναι πως περιέχουν μελατονίνη. Η μελατονίνη είναι η ουσία που δίνει το σήμα στον εγκέφαλο πως πρέπει να κοιμηθεί! Με λίγα λόγια, τα κεράσια είναι μαγικά για τις αϋπνίες.
  • ρόδι: θεωρείται περισσότερο αντιοξειδωτικό και από το πράσινο τσάι και από το κόκκινο κρασί. Έχει αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση. Το κρυφό του χαρτί είναι ότι βοηθά στο να μην αποθηκεύεται λίπος στην κοιλιά!

www.facebook.com/grafeiodiatrofis | www.instagram.com/kliodim