Τα τελευταία χρόνια, είναι λίγες οι ρομαντικές ιστορίες και τα rom-com που μπορούν πραγματικά να συναγωνιστούν τις ταινίες των ’90s. Στη λίστα, όμως, έρχεται να προστεθεί η νέα σειρά του Netflix, From Scratch, ένα ειλικρινές love story που εκτυλίσσεται ανάμεσα στο Τέξας της Αμερικής και στην Ιταλία.

Στο From Scratch πρωταγωνιστεί η Zoe Saldana

H ίδια υποδύεται την Amy, μία Αμερικανή φοιτήτρια που φεύγει για σπουδές στην Ιταλία. Το όνειρό της είναι να ασχοληθεί με τις εικαστικές τέχνες και να γίνει γνωστή μέσα από τις δικές της εκθέσεις. Οι γονείς της όμως εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν αυτό το όνειρο και τη ζωή της στην Ευρώπη. Η Amy όμως πολύ γρήγορα γνωρίζει τον Lino, έναν σεφ από τη Σικελία. Ανάμεσά τους ξεκινά μία πολύ όμορφη ιστορία αγάπης που όμως έχει να αντιμετωπίσει πολλές αντιξοότητες. Η διαφορά του πολιτισμικού background τους είναι ίσως και η βασικότερη.

Ο Lino δέχεται να ακολουθήσει την Amy στην Αμερική και να συνεχίσει εκεί την καριέρα του ως σεφ. Γρήγορα όμως συνειδητοποιεί πως η ζωή εκεί είναι αρκετά διαφορετική από αυτή που έχει συνηθίσει. Σταδιακά, ολοένα και περισσότερα εμπόδια εμφανίζονται στη ζωή του ζευγαριού, αλλά ταυτόχρονα οι ίδιοι βιώνουν και πολλές ευτυχισμένες στιγμές. Όταν ο Lino αντιμετωπίζει ξαφνικά ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι δύο οικογένειας κάνουν στην άκρη τις διαφορές τους και αποδεικνύουν ότι η αγάπη δεν γνωρίζει σύνορα και χιλιομετρικές αποστάσεις.

H σειρά θα βασιστεί στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Tembi Locke

Η ίδια είχε γνωρίσει τον σύζυγό της στη Σικελία και στην αρχή δυσκολεύτηκε να τα βγάλει πέρα με τις αντιδράσεις των οικογενειών. Ωστόσο, αποδείχθηκε πως οι δυσκολίες ήταν αυτές που έφεραν πιο κοντά τις δύο οικογένειας και οδήγησαν στην αποδοχή αυτής της αγάπης. Η ίδια η Tembi Locke μαζί με την αδερφή εκτελούν χρέη παραγωγού για τη νέα σειρά, ενώ έχουν γράψει και το σενάριο.

https://www.youtube.com/watch?v=vBHKSQ4MrJE