Υπάρχει ένα ιδιαίτερο είδος ταινιών εκεί έξω που ενώ ξεκινούν από ένα συγκεκριμένο είδος, καταλήγουν στην αντίπερα όχθη με έναν παράδοξο τρόπο. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το Fresh, το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Mimi Cave, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Sundance.

Το Fresh ξεκινά ως άλλη μία ρομαντική κομεντί και καταλήγει σε ταινία τρόμου

Στην αρχή γνωρίζουμε τη Noa, την οποία υποδύεται η Daisy Edgar-Jones. H Noa είναι αρκετά απογοητευμένη από το σύγχρονο κόσμο του dating. Έχει κουραστεί με τους άντρες που γνωρίζει μέσω των dating apps και δεν μπορεί να καταλάβει τι πηγαίνει στραβά κάθε φορά. Όντας στα όρια να χάσει τις ελπίδες της για κάθε είδους συντροφικότητα, γνωρίζει τον Steve, τον οποίο υποδύεται ο Sebastian Stan. Ο Steve είναι ένας όμορφος και πετυχημένος πλαστικός χειρουργός που καταφέρνει αμέσως να την εντυπωσιάσει.

Κι ενώ η κολλητή της Noa, είναι πεπεισμένη ότι ο Steve κάτι κρύβει, η ίδια αποφασίζει να του δώσει μία ευκαιρία και να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο μαζί. Σε εκείνο το σημείο το κλασικό, χολιγουντιανό rom-com δίνει τη θέση του σε ένα καλοστημένο θρίλερ. Με το trailer να μην αποκαλύπτει πολλά για την εξέλιξη των πραγμάτων, ξέρουμε ήδη πως ο Steve έχει κάποιες “ιδιαίτερες” συνήθειες, που κάνουν το Fifty Shades of Grey να φαίνεται παιδική ταινία.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να μαντέψει κανείς ποιο είναι το αγαπημένο “παιχνίδι” του Steve

Ωστόσο, είναι καλύτερο να δεις την ταινία χωρίς ορισμένα spoilers. Οι “διατροφικές επιλογές” του Steve είναι εκείνες που μονοπωλούν το ενδιαφέρον καθ’όλη τη διάρκεια της ταινίας, με έναν Sebastian Stan απόλυτα αφοσιωμένο στον ρόλο του. Όσο όμως κι αν ξέρεις τι να περιμένεις από το Fresh, σίγουρα δεν είσαι προετοιμασμένος γι’ αυτό που αντικρύζεις τελικά στην οθόνη.

Η ταινία καταπιάνεται με ένα πολύ επίκαιρο ζήτημα, αυτό των dating apps και των τυφλών ραντεβού. Θέλοντας όμως να αποτελέσει μία μεταφορά για όλα όσα κρύβει ο σύγχρονος κόσμος του dating, καταλήγει να γίνει μία από τις τρομακτικότερες ταινίες που έχουμε δει τελευταία. Αρκεί φυσικά να σκεφτείς ότι διευθυντης φωτογραφίας της ταινίας είναι ο Pawel Pogorzelski, ο άνθρωπος πίσω από ταινίες όπως το Midsommar και το Hereditary.

Σε κάθε περίπτωση, το Fresh είναι μία ταινία που θα ξεχωρίσει σίγουρα για το ιδιαίτερο θέμα αλλά και για τη χημεία μεταξύ της Daisy Edgar-Jones και του Sebastian Stan. Το αποδεικνύει και το παρακάτω trailer.